Romige Paddestoelensoep

6
10-20 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was de gedroogde paddestoelen onder stromend water. Doe de paddestoelen in een kom en giet er 2 dl kokend water op, laat 1 uur weken. Snijd de schoongemaakte champignons in plakjes. Giet de geweekte paddestoelen af door een zeef, vang het weekwater op. Hak de paddestoelen fijn met een scherp mes. Doe het opgevangen weekwater in een maatbeker en vul het aan met water tot 1 ? liter. Breng het flesje basis voor champignonsoep met het vocht aan de kook, laat de champignonplakjes en de gehakte paddestoelen 15 minuten zachtjes meekoken. Klop intussen de slagroom lobbig, maar niet stijf. Bind de soep met het zakje soepenbinder. Serveer de soep in diepe borden, schep er 1 eetlepel slagroom op en geef een draai met een vork zodat er een mooie krul ontstaat. Garneer met peterselie.
Voorbereiding
stijd ca 25 minuten. wachttijd ca 1 uur.

Romige Paddestoelensoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Paddestoelensoep
30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Paddestoelensoep met mihoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Paddestoelensoep met bamboescheuten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Crema Con Funghi Porcini (paddestoelensoep)
20-30 min -
Bekijk recept

Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept