- Laat de bouillon met het bouquet garni of het kruidenbuiltje enige tijd trekken. - Snijd de champignons in plakjes en de oesterzwammen in reepjes. - Snijd de sjalotjes en de knoflook fijn. - Verhit de boter in een pan en fruit de sjalotjes en de knoflook hierin. - Voeg de champignons en de oesterzwammen toe. - Meng dit mengsel aan met de kippenbouillon en laat de soep afkoelen. - Spreid de plakjes bladerdeeg op het aanrecht uit om ze een beetje te laten ontdooien. - Splits het ei en klop de dooier in een kopje los met een snufje zout. - Snijd de prei zeer fijn. - Vul ovenvaste soepkommen met soep en voeg de prei toe. - Maak de bovenrand van de soepkommen met water een beetje nat. - Rol de bladerdeegplakjes iets uit, leg ze over de kommen en plak ze op de rand van de kommen vast. - Snijd de randen zo nodig bij en bestrijk de bovenkant met de los geklopte eidooier. - Zet de soepkommen 8 minuten in een oven van 220 C. - Als het bladerdeegdakje goudbruin is, is de soep heet. - De soep wordt gegeten nadat het bladerdeegkapje aan tafel is stuk gestoken.
Champignonsoep Met Een Bladerdeegdakje is een recept van Smulweb.nl