Klassieke Franse Champignonsoep

4
20-30 min -
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Flinke klont boter in braadpan verhitten op matig vuur; champignons smoren met deksel op de pan ca 6-7 min. of totdat ze zacht zijn. Vocht binden met de bloem en 1 min doorbakken. 1.5 l kippenbouillon toevoegen + bosui+ laurierblad +tijm. Dit op zacht vuur 20 min laten pruttelen met deksel weer op de pan. 2 eieren splitsen en eidooiers in een kommetje met de slagroom loskloppen. scheut hete soep toevoegen en roeren. Dit weer terugdoen in de pan. (eidooiers niet direkt in de pan doen: dan stollen ze en krijg je stukjes omelet in de soep). Op smaak brengen met wat witte peper. Optioneel: 50 ml sherry toevoegen

Klassieke Franse Champignonsoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Champignonsoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Champignonsoep met broccoli, maïs en kip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pastaschotel met tonijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Smac & cheese
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Scones met citroenroomkaas & smoothie
15 min
Bekijk recept
Klassieke stoemp met prei wortel en boerenbraadworst
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Klassieke aardappelgratin met gruyère
70 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Klassieke vulling (voor kip)
35 min Bijgerecht
Bekijk recept