Risotto Con Funghi Porcini

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe ruim 2 eetlepels roomboter met even veel olijfolie in een goede pan en verhit. Voeg hieraan de prosciutto en de paddenstoelen toe. smoor de paddenstoeolenen gaar. Voeg hieraan de zeer fijn gesnipperde prei toe. Roer door dit mengsel de arboriorijst totdat alle rijstkorrels glimmen van een laagje vet. Blijf roeren en voeg scheutje na scheutje de witte wijn toe. Laat de rijst de wijn opnemen voordat je verder gaat toevoegen. Voeg dan scheut na scheut het welvocht toe van de paddenstoelen. Als de laatste wijn is toegevoegd even laten garen en rusten gedurende 2 mintuen. Dan lepel na lepel de soep toevoegen, en (ja inderdaad alweer) voortdurend goed roeren. Het is een vervelend recpt want terwijl je lepel voor lepel soep toevoegt blijf je roeren en de consistentie van de rijst in de gaten houden. De rijst moet net even meer dan beetgaar zijn. De risotto smeuig zonder vast of vloeibaar te zijn. Dit haal je ongeveer na een 45 tot 55 minuten. breng dan op smaak met wat extra peper. De prosciutto levert voldoende zout.

Risotto Con Funghi Porcini is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gnocchi met champignons en kaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Basisrecept kippenbouillon
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ravioli met walnoot & rucolapesto
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Farfalle met paddenstoelen
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept