- Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. - Snijd de kabeljauwfilet en de zalmfilet elk in 8 stukken. - Schaaf de venkelknolletjes in zeer dunne plakjes (dat gaat heel makkelijk met een foodprocessor). - Hak het groen fijn en houd dit apart voor de garnering. - Verhit de olie in een diepe pan en roerbak hierin - als de olie begint te dampen - de prei en de venkel 5 minuten op een hoog vuur. - Strooi er een halve theelepel zout en een halve theelepel peper over. - Voeg de krielaardappeltjes, de vis en de soep toe. - Breng het geheel tegen de kook aan en laat alles op een heel laag vuur in circa 10 minuten gaar worden. - Strooi het venkelgroen erover. - Ovenvariatie: Verdeel de gebakken groenten met de andere ingredienten over 4 ovenvaste "potjes". - Dek ze af met aluminiumfolie en laat ze in een voorverwarmde oven (180? C) in circa 20 minuten gaar worden. - Het is ook leuk en feestelijk om de potjes af te dekken met bladerdeeg!
Vispotje Met Kabeljauw, Zalm, Venkel En Prei is een recept van Smulweb.nl