Bouillabaisse Voor Vrienden

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bouillabaisse voor vrienden BENODIGDHEDEN : 1,2 kg visfilet (van de grootste verscheidenheid, zoals schelvis, roodbaars, heilbot, victoriabaars, kabeljauw, …), 1,5 kg schelpdieren (vb 1 kg mosselen, 500 gr venusschelpen, …), 6 gamba`s (eventueel vervangen door 300 gr grote ongepelde garnalen), 1 kleine venkel, 3 ajuinen, 3 teentjes look, wit van 2 preien, 3 tomaten, peterselie, olijfolie, peper en zout, tijm, laurier, 3 middelgrote aardappelen, 1 doosje saffraan, 1 l visbouillon + 1 l water, 1 blokje visbouillon, cayennepeper, 2 soeplepel tomatenpuree. De visbouillon en het water over de groenten gieten, kruiden met peper en zout, het bouillonblokje, saffraan en cayennepeper. Dit aan de kook brengen en 15 minuten zachtjes laten verder koken. Ondertussen de vis spoelen en in stukken verdelen. Deze bovenop de groenten leggen en kruiden met peper en zout. De mosselen en andere schelpdieren er bovenop leggen. Opnieuw aan de kook brengen en 15 minuten laten sudderen. Laat ondertussen de gamba`s bakken in wat olijfolie, kruiden met peper en zout. Schep de schelpen, stukken vis en groenten in een grote verwarmde schaal. Leg de gamba`s er bovenop en giet er de vissoep bij (als de schaal te klein is, doe de rest van de vissoep in een soepterrine).

Bouillabaisse Voor Vrienden is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Appel-knolselderijsoep
Bekijk recept
Meringuetaart met aardbeien
Bekijk recept
Aardappelpoffertjes met kruidenroomkaas en five-spice beef
45 min-
Bekijk recept
Pesto Van Basilcum En Vrienden
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Vissoep (soupe de poisson)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bouillabaisse (vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marseillaise Van Kabeljauwfilets
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Snelle Bouillabaisse
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept