Mexicaanse Witte Uiensoep

4
30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Uien pellen en in ringen snijden. Pepers wassen in lengte halveren, zaadjes verwijderen en in dunne reepjes snijden. Tomaten wassen in vieren snijden, van pitjes ontdoen en vruchvlees in blokjes snijden. In soeppan boter verhitten en hierin uienringen , gemalen koriander komijn en tijm ca 5 minuten zachtjes fruiten tot ui lichtbruin kleurt. Bouillonblokjes oplossen in 1 liter heet water. Uienringen afblussen met bouillon en aan de kook brengen. Peperreepjes en tomatenblokjes aan bouillon toevoegen en soep ca 10 minuten afgedekt zachtjes laten koken. Gril voorverwarmen op hoogste stand. Soep over 4 borden verdelen en bestrooien met 1/3 van totillachips en cheddar. Borden soep kort onder gril plaatsen tot kaas gesmolten is. Garneren met verse koriander. Rest van tortillachips apart erbij serveren. Bereidinstijd ca 40 minuten.

Mexicaanse Witte Uiensoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse uiensoep met tostirepen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaasbrood met uiensoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Uiensoep met tofu
40 min Voorgerecht
Bekijk recept

Mexicaanse quesadillas
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortillasandwich met kip en avocado
20 min
Bekijk recept
Jonas Cramby's paletas de agua (mexicaanse ijslolly's)
20 min
Bekijk recept
Mexicaanse burrito's
30 min-
Bekijk recept