Madeleines(cakejes/hartig Taartje) Met Ham En Kaas Als Amuse

8
10-20 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Zeef de bloem en het gist. Giet de eidooiers in een kuiltje in het midden van de bloem en bewaar het eiwit in een andere kom. Meng de bloem den de eierdooiers. Klop het eiwit schuimig. Voeg het eiwit voorzichtig toe aan het ei-bloemmengsel. Voeg de olie toe en klop met een garde. Voeg de geraspte kas en de nootmuskaat toe. Breng op smaak met zout en peper. Snijd het vet van de ham. Snijd de plak ham in kleine blokjes en roer ze voorzichtig door het beslag. Doe een el beslag in elke uitholten van een (liefst) siliconen bakvorm. Bak de cakejes 5 minuten draai de oventemperatuur terug naar 180 graden en bak ze nog 5 minuten. De madeleines moeten licht goudbruin zijn, maar laat ze niet te lang in de oven, want dan drogen ze uit. Laat ze afkoelen op een rooster. Serveer ze lauw of op kamertemperatuur.

Madeleines(cakejes/hartig Taartje) Met Ham En Kaas Als Amuse is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Scampi amuse
20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Amuse-slaatje met cranberrypaté
15 min-
Bekijk recept
Amuse americain
10 min Snack
Bekijk recept
Omelet amuse
25 min + 1 uur wachten -
Bekijk recept