Italiaans Kaasplankje

4
10-20 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Oven voorverwarmen op 200 graden.Intussen kaas uit koelkast nemen en op kamertemperatuur laten komen.Gorgonzola en Pecorino elk in 4 puntjes snijden.Parmezaanse kaas grof hakken.Walnootciabatta′s in midden van oven in 8 a 10 min.knapperig bakken.Intussen in droge koekepan pijnboompitten op laag vuur in ca.3 min.goudbruin roosteren.Op bord scheppen en laten afkoelen.Korst van geitenkaas verwijderen en kaas in 8 gelijke stukken snijden.Handen met water bevochtigen en tussen handen elk stukje geitenkaas tot rond bolletje rollen.helft van bolletjes door pijnboompitten rollen,rest door parmezaanse kaas rollen.Gorgonzola,Pecorino en geitenkaasbolletjes over 4 plankjes verdelen.Ciabatta′s in plakjes snijden en bij kaasplankjes serveren.

Italiaans Kaasplankje is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Tomatencoulis
10 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Kaasplankje
5 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaasplankje met dadelsalsa
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Italiaans kaasplankje
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Bonensoep met ciabatta
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sappig Italiaans stoofvlees
20 min-
Bekijk recept
Rijstsalade met basilicumdressing
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ciabattina-toast met paprikasalade
20 min Voorgerecht
Bekijk recept