Nougatparfait

6
30-60 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Klop de eierdooiers met een mixer tot een dik mengsel. Los de suiker opin 5 el water, breng dit aan de kook en laat 2-3 minuten doorkoken. Schenk de suierksiroop al kloppend bij het dooiermengsel en blijf 3 min. dorkloppen. Snijd de gekonfijte vruchten klein. Klop de slagroom. Klop in een tweede kom de eiwitten met het citroensap stijf. Meng het dooier-siroopmengsel met de slagroom en spatel dit vervolgens door de eiwitten. Meng hier de kleingesneden gekonfijte vruchten, rozijnen en pistaches door. Schep het mengsel in een cakevorm. Laat de parfait gedurende een nacht in de diepvries opstijven. Neem de parfait ca. 15 minuten voor het serveren uit de diepvries en snijd ′m in plakken.

Nougatparfait is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Nougatparfait
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Witte chocolade-nougatparfait
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Nougatparfait
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept
Nougatparfait
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept

Nougatparfait
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Witte chocolade-nougatparfait
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Nougatparfait
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Nougatparfait
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept