Cassata

6
30-60 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bekleed de bodem en zijkanten van een diep vierkant blik van 20 x 20 cm met folie Klop voor de 1e laag de eiwitten tot zachte pieken.Voeg de poedersuiker langzaam toe.Klop goed na elke toevoeging. Klop in een andere kom de room tot stijve pieken.Schep de eierdooiers en geklopte eiwitten met een metalen lepel door de room.Roer de amandelen erdoor.Schep het mengsel in het blik strijk het glad en vries het 30-60 min in tot het stevig is. Smelt voor de 2e laag de chocolade au bain marie.of in de magnetron.Roer de cacao erdoor tot een glad mengsel.Laat dit iets afkoelen.Klop de eiwitten,poedersuiker en de room als bij stap 1. Schep de chocolade met een metalen lepel door de room.Schep de dooiers en geklopte eiwitten erdoor en klop alles tot een gladde massa.Schep dit op de eerste bevroren laag. Vries het 30-60 min in of tot het stevig is. Ga voor de 3e laag te werk als bij stap 1 en klop de eiwitten,poedersuiker en room. Klop de ricotta met de room.Schep de dooiers en eiwitten met een metalen lepel door de room en roer het fruit en de vanille essence erdoor.Schep de massa op de chocolade ijs bedek de bovenlaag met vetvrijpapier en vries het een nacht in.

Cassata is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Hemelse cassata
24u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Cassata Siciliana
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Cassata
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Cassata siciliana
40 min Nagerecht
Bekijk recept

Hemelse cassata
24u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Cassata Siciliana
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Cassata
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Cassata siciliana
40 min Nagerecht
Bekijk recept