Cassata

8
10-20 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng het water aan de kook met het vanillestokje. Strooi er de suiker bij en laat deze, onaangeroerd, op een laag vuur smelten en inkoken toet een vrij dikke stroop.
  • 2 Klop de ricotta heel luchtig op met de room. Doe er de suikerstroop, de sinaasappellikeur, de chocoladeschilfers en het gekonfijt fruit bij. Vermeng al kloppend.
  • 3 Snij met een scherp mes de cake horizontaal in drie gelijke schijven met een dikke laag kaascreme en stel de cake weer samen.
  • 4 Laat de chocolade smelten in de hete koffie. Roer er de boter door. Strijk het glazuur met een spatelmes uit over de cake.

Cassata is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Hemelse cassata
24u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Cassata Siciliana
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Cassata
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Cassata siciliana
40 min Nagerecht
Bekijk recept

Hemelse cassata
24u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Cassata Siciliana
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Cassata
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Cassata siciliana
40 min Nagerecht
Bekijk recept