Zalmmoot

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng de zalmmoot op smaak. Pureer de visfilet in de mizer met 1/2 el bloem, 1 geklopt eiwit, 1 tl olie, zout en peper. Schil de uien en snij ze in schijfjes. Verwijder de wortel en het groene gedeelte van het citroenkruid en hak het fijn. Plet de teentjes knoflook. Breng 2 liter water aan de kook. Wrijf uw handen in met olie en vorm balletjes met het vismengsel. Laat ze 2 minuten koken in de bouillon. Laat ze uitdruppen en zet ze warm weg. Laat de uien, de knoflook en het citroenkruid slinken in 2 el olie. Strooi er bloem over en meng grondig. giet er de bouillon bij, bestrooi met de kerrie en laat de saus indikken. Voeg er de koksmelk bij en werk de smaak af. Rooster de zalmmoot 2 minuten op de grill. Wtijf de zalm droog en leg hem op een schotel. Omring met de met saus overgoten visballetjes. Versier met roze garnalen en dien onmiddelijk op.

Zalmmoot is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Zalmpakketjes met mie
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmmoot met dille
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmmoot, saus met bladpeterselie en taboulé
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmmoot met tamarinde-ketjapsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zalmpakketjes met mie
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmmoot met dille
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmmoot, saus met bladpeterselie en taboulé
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmmoot met tamarinde-ketjapsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept