Nasi Koening

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Stoom de rijst totdat deze halfgaar is. Ondertussen kookt u de kokosmelk samen met de overige ingredienten onder voordurend roeren. Als het gaat koken draait u het vuur op een laag pitje en doet u de voorgestoomde rijst erbij en roert u het geheel goed door elkander en vervolgens doet u de deksel op de pan. Na ongeveer 15 minuten controleert u of het water verkookt is, zo ja dan neemt u de pan van het vuur en legt u de de inhoud op een van tevoren vochtig gemaakte plek op de aanrecht,dit om het aankoeken van de rijst aan de bodem te voorkomen. Na ongeveer 15 minuten kan men de rijst dan verder opstomen. Smakelijk eten.

Nasi Koening is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Nasi koening (gele rijst)
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Nasi koening met tjotjo ajam
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nasi koening met zoetzure vis en paprika
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nasi met pittige vis
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nasi Goreng met hamreepjes
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nasi met gember
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept