Iran: Sholleh Zard (gele Rijst)

8
Langer dan 2 uur -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de resterende liter water. Voeg het aan de rijst toe. Roer er de kleurstof door en de boter. Laat alles nog 2 uur zacht koken en roer vrij dikwijls in de rijst. Voeg nu rozenwater, suiker, opgeloste saffraan, kaneel en kardamon toe en laat alles nog 5 minuten zachtjes pruttelen. Giet de rijst in een kom en laat hem op kamertemperatuur afkoelen voordat hij wordt geserveerd.

Iran: Sholleh Zard (gele Rijst) is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met ballen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kebab-bietspiesjes uit Iran
Bekijk recept
Iran: Gevulde Wijnbladeren
Langer dan 2 uur - Bijgerecht
Bekijk recept
Iran:Kip Met Granaatappelsaus
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Iran:Kip Met Granaatappelsaus
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept