Nigeriaanse Currykip

8
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De stukken kip peperen en zouten en aanbraden in een flinke diepe pan met olie, 2 in stukjes gesneden uien toevoegen, bruineren en water toevoegen tot de kip onder staat, kerrie mild en hot toevoegen en 1 el tomaten puree (geconcentreerd) zodra het aan de kook komt vuur temperen, gedurende 2,5 uur op een klein pitje laten garen, De aardappelen na 1,5 uur toevoegen. Op het einde binden met wat maizena. Intussen de eieren hard koken en pellen, de schijven ui, de schijven tomaat, alsmede de schijfjes banaan bakken (elk apart en uit laten lekken op keukenpapier) rijst koken. (Deze ingredienten voor het opdienen opwarmen in de magnetron.)

Nigeriaanse Currykip is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Currykip met ketjaprijst
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Little gem met romige currykip
10 min Snack
Bekijk recept
Spiesjes currykip
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Indiase Currykip
10-20 min -
Bekijk recept

Nigeriaanse suya
30 min Snack
Bekijk recept
Nigeriaanse Kippensoep
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Nigeriaanse Pindasoep
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept