Gebakken Kreeft Met Champignonsoep En Champagne

4
Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Meng de bouillon met de truffeljus. Halveer de witlof in de lengte en bestrooi met zout. Smelt een klontje boter in een pan waar de 4 helften naast elkaar in passen. Leg de witlof met binnenkant naar beneden in de boter. Dek af met vetvrij papier. Laat de witlof zachtjes garen tot hij goudbruin kleurt. Bruineer de amandelschilfers 4 minuten in een oven op 175 graden of in een droge koekenpan. Bestrooi met een beetje zout. Haal het vlees van de kreeft(en) uit de staart en scharen en bak elk deel in de olijfolie tot ze mooi rood zijn. ( Warm de bouillon met truffeljus zachtjes op) Borstel de cantharellen schoon en bak ze kort met fijngesnipperde knoflook. Klop de room tot een dikke massa. Meng de warme champignonsoep met 2 el opgeklopte room en mix met staafmixer tot schuimige soep.

Gebakken Kreeft Met Champignonsoep En Champagne is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Spoom van meloenijs en champagne
10 min
Bekijk recept
Champagne flip
Bekijk recept
Hapjes van peperkoek met ganzenlever, speculaas en pistachenoten
Snack
Bekijk recept
Granité met champagne, aardbeien en frambozen
Nagerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept