Verhit de olie in een schone, grote pan, voeg de ui, prei en bleekselderij toe en bak ze tot ze zacht zijn.Voeg de knoflook, bouquet garni, sinaasappelschil, venkelzaad en tomaten toe.Roer de saffraan met het weekvocht en de visbouillon erdoor.Voeg peper en zout naar smaak toe.Breng de soep aan de kook en laat hem 30-40 minuten pruttelen.Voeg de garnalen en schelpen toe en kook ze ca. 6 minuten mee.Voeg de vis toe en laat de soep 6-8 minuten koken, tot U de vis makkelijk met een vork uit elkaar trekt..Schep de vis met een schuimspaan voorzichtig op een voorverwarmd bord.Houd de soep aan de kook en voeg de tomatenpuree en de Pernod toe.Voeg peper en zout nogmaals naar smaak toe.Leg een snee stokbrood in elke soepkom, schenk de soep erop en verdeel de vis over de kommen.Bestrooi met peterselie.