Hemelse Cassata

6
Langer dan 2 uur -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Sinaasappels en citroen schoonboenen. Met schep mesje schil er heel dun afsnijden en in dunne reepjes snijden. In pan 1 dl. water met 50 gram suiker aan de kook brengen, suiker oplossen. Reepjes schil toevoegen en ca. 10 minuten laten pruttelen. Schilletjes op keukenpapier scheppen. Schilletjes met rum in kommetje ca. 15 minuten weken. Intussen in kom met koud water gelatine ca. 5 minuten weken. Cake in kleine blokjes snijden. In steelpan ? dl. slagroom met 150 gram suiker verwarmen, suiker oplossen. Gelatine goed uitknijpen en van vuur af blaadjes al roerend in warme room oplossen. Iets laten afkoelen. In kom rest van slagroom met rest van suiker half stijfkloppen. In andere kom verse roomkaas, ricotta en gelatinemengsel door elkaar roeren. Slagroom erdoor spatelen. Schilletjes met aanhangende rum en cakeblokjes erdoor spatelen. Ca. 20 minuten in koelkast iets laten opstijven. Stuk plasticfolie van ca. 40 x 30 cm. op aanrecht leggen. Deegroller bestuiven met poedersuiker. Marsepein goed doorkneden en vervolgens op folie uitrollen tot dunne lap van 30 x 20 cm. Kaasmengsel ca. 2 cm. van rand op lange kant scheppen. Met behulp van folie marsepein met kaasmengsel stevig oprollen tot lange rol met marsepein aan buitenkant. Marsepeinnaad tegen elkaar drukken. Folie aan uiteinden dichtdraaien en rol in koelkast in ca. 4 uur laten opstijven.

Hemelse Cassata is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Hemelse cassata
24u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Cassata Siciliana
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Cassata
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Cassata siciliana
40 min Nagerecht
Bekijk recept

Hemelse modder
20 min + 3 uur wachten - Nagerecht
Bekijk recept
Hemelse cassata
24u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Risotto met asperges & verse munt
Bekijk recept
Hemelse Cassata
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept