Cassata 01.

0
Langer dan 2 uur -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Klop voor de eerste laag de eiwitten tot zachte pieken. Voeg de poedersuiker langzaam toe; klop goed na elke toevoeging. Klop in een andere kom de room tot stijve pieken. Schep de eierdooiers en geklopte eiwitten met een metalen lepel door de room. Roer de amandelen erdoor. Schep het mengsel in het blik, strijk het oppervlak glad en vries het 30-60 minuten in tot het stevig is. Smelt voor de tweede laag de chocolade door hem in een vuurvaste kom boven een pan stomend water, van het vuur, te roeren. De bodem van de kom mag het water niet raken. Roer de cacao erdoor tot een glad mengsel. Laat dit iets afkoelen en klop de eiwitten, poedersuiker en room als bij laag 1. Schep de chocolade met een metalen lepel door de room. Schep de eierdooiers en geklopte eiwitten erdoor en klop alles tot een gladde massa. Schep die op de bevroren eerste laag. Tik het blik tegen het werkvlak om het oppervlak glad te maken. Vries het gerecht 30-60 minuten in of tot het stevig is. Ga voor de derde laag te werk als bij laag 1 en klop de eiwitten, poedersuiker en room. Klop de ricotta door de room. Schep de eierdooiers en eiwitten met een metalen lepel door de room en roer het fruit en de vanille-essence hierdoor. Schep de massa op de chocoladelaag, bedek het oppervlak met vetvrij papier en vries hem een nacht in.

Cassata 01. is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Hemelse cassata
24u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Cassata Siciliana
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Cassata
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Cassata siciliana
40 min Nagerecht
Bekijk recept