Saffraanrijst-timbaaltjes

4
30-60 min -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Week de saffraandraadjes ca. 5 minuten in 2 el. heet water. Snipper het sjalotje fijn. Smelt de boter in een pan en bak het sjalotje zachtjes glazig. Voeg de (rauwe) rijst toe en roer tot alle korrels glimmen van de boter. Roer de saffraandraadjes met het vocht en de bouillon door de rijst en breng het vocht aan de kook. Laat de rijst, afgedekt, in ca. 25 minuten zachtjes gaar worden. Vet de timbaaltjes in met olie, schep de rijst erin en druk die goed aan. Stort de timbaaltjes op de borden.

Saffraanrijst-timbaaltjes is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Zalmmousse
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Yoghurt panna cotta met fruit
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Kabeljauwtimbaaltjes met saffraansaus
1uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Panna cotta classica
30 min Nagerecht
Bekijk recept

Saffraanrijst met kalfsvlees
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige mosselspiesjes met saffraanrijst
30 min-
Bekijk recept
Mexicaanse kipschotel met saffraanrijst
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zeewolf in bakpapier
5 min Hoofdgerecht
Bekijk recept