Risotto Met Kaas

2
30-60 min -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pel en snipper de sjalot met knoflook. Maak de broccoli schoon en snijd de roosjes van de stelen (stelen worden niet gebruikt). Breng de bouillon aan de kook. Smelt de helft van de boter in een ruime pan met dikke bodem en fruit hierin de ui met de knoflook in ca. 5 min. zacht en goudgeel. Voeg de risottorijst toe en fruit ze al omscheppend mee totdat de rijstkorrels glazig zien. Voeg de wijn toe en breng al omscheppend aan de kook. Voeg als de wijn helemaal door de rijst is opgenomen 1 dl kokende bouillon toe. Blijf roeren. Voeg telkens als de bouillon opgenomen is 1 dl hete bouillon toe, todat alle bouillon is gebruikt. Voeg halverwege de bereidingstijd de broccoli toe. Blijf regelmatig roeren. Laat de risotto in ca. 25 min. gaar koken. Schep de kaassoorten, de rest van de boter en wat peper door de risotto. Laat de risotto van het vuur af met het deksel op de pan 3 min. rusten.

Risotto Met Kaas is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept