Recepten voor parmezaanse kaas
1000 recepten voor parmezaanse kaas
Parmezaanse kaas
Receptenzoeker
Ovenpasta met frisse ricotta
300 g fusilli tricolore 2 blikken gepelde tomaten 4 el olijfolie 1 ui gesnipperd 3 tenen knoflook geperst 2 tl rozemarijn gedroogd 3 sneden casinobrood wit zonder korst 3 el Parmezaanse kaas geraspt 250 g ricotta 1 groene paprika in ringenVerwarm de ... bekijk recept »
Pasta met gehaktballetjes en mozzarella
100 g Parmezaanse kaas (stukje) 20 g Italiaanse kruidenmix 500 g rundergehakt 1 ei 4 stengels bleekselderij 300 g winterpeen 2 uien 2 el olijfolie 800 g tomatenblokjes 140 g tomatenpuree 1 runderbouillontablet 800 ml water ... bekijk recept »
Volkoren pasta pesto
500 g volkoren spaghetti 50 g rucola 1 eetlepel pijnboompitten 50 g geraspte Parmezaanse kaas 60 g pijnboompitten (voor de pesto) 1 teentje knoflook (voor de pesto) 1,5 dl olijfolie (voor de pesto) 30 g basilicum (voor de pesto) 30 g rucola (voor de ... bekijk recept »
Fusilli met ricotta en pesto
100 gr pistachenoten 30 gr verse basilicum blaadjes 50 gr Parmezaanse kaas 1 teen knoflook, fijngesneden 7 el olijfolie 1 aubergine, in blokjes 1 courgette, in blokjes 1 gele paprika, in blokjes 300 gr fusilli 250 gr verse ricotta kaas Zout en peperB... bekijk recept »
Macaroni met bloemkool en kaas uit de oven
½ bloemkool 200 g cheddar 100 g Parmezaanse kaas 20 g verse peterselie 400 g macaroni 200 g crème fraîche1. Snijd het uiteinde van de stronk van de bloemkool. Snijd de kool in kleine roosjes. Snijd de steel in de lengte doormidden en i... bekijk recept »
Snelle tapenade
½ potje semi-zongedroogde tomaten ((a 295 ml), uitgelekt) 1 el Parmezaanse kaas (geraspt) 12 blaadjes basilicum1. Pureer de tomaten met de staafmixer tot een grove tapenade. Voeg de kaas toe en breng op smaak met peper. Scheur per ... bekijk recept »
Sophia Loren's Parmigiana
1 kg aubergine 2 tl grof zeezout 16 el zonnebloemolie 850 g tomaten 30 g basilicum 250 g mozzarella 70 g geraspte Parmezaanse kaas 4 el olijfolie 3 el Losgeklopt ei 30 geraspte Parmezaanse kaas1. Maak de aubergines schoon en snijd z... bekijk recept »
Sliptong met jus van witlof, ham en kaas
4 el parmezaanse kaas ½ el bloem 4 sliptongen zout en versgemalen peper 1½ dl Italiaanse olijfolie (extra vierge) 3 struikjes witlof 25 g ham 25 g jongbelegen kaas ½ visbouillontablet nootmuskaat 1 takje basili... bekijk recept »
Bruschetta's met carpaccio
6 sneetjes stokbrood 1 eetl olijfolie 6 plakjes carpaccio 2 eetl truffelmayonaise, uit een bakje 1 eetl pijnboompitjes ongeveer 1 eetl geraspte parmezaanse kaas Eventueel wat verse basilicum om te garnerenBestrijk de sneetjes sto... bekijk recept »
Tagliatelle met paddenstoelen uit Umbrië
2 bakjes paddestoelenmelange (a 200 g) 4 el olijfolie 3 tenen knoflook (in plakjes) chilipeper uit de molen 150 ml paddenstoelenbouillon (van tablet) 2 pakken tagliatelle (a 250 g, koelvers) 2 el verse peterselie ... bekijk recept »