1000 recepten met kaas
1 ui 1 aubergine 1 schaaltje half-om-halfgehakt (ca. 300 g) 1 blik tomatenblokjes (400 g) 1 zakje mix voor couscous (55 g) 300 g couscous 150 g witte kaasblokjes (kaas)1. Ui pellen en snipperen. Aubergine in blokjes sn... bekijk recept »
8 plakjes roomboterbladerdeeg ((diepvries), ontdooid) 1 pompoen (schoongeboend) 5 eieren 200 g Franse volle kwark (bak 500 g) 1 tl kerriepoeder 100 g belegen kaas (50, geraspt) 4 takjes verse tijm 1 tl grof zeezout1.... bekijk recept »
1 bol knoflook 150 ml azijn 1 tl zout 240 g zwarte olijven (zonder pit) 500 g jong belegen kaas 3 rode pepers 2 takjes tijm 1 flesje olijfolie extra vierge1. Pel de bol knoflook. Breng in een steelpan de azijn en 150 ml water aan d... bekijk recept »
2 eetlepels pijnboompitten 150 g Griekse yoghurt 1 eetlepel olijfolie extra vierge 2 eetlepels dille ((diepvries), fijngesneden) versgemalen zwarte peper 1 stuk komkommer (15 cm) 6 sneetjes tijgerbrood wit ½ zak rucola-sl... bekijk recept »
½ zak gepelde rauwe tijgergarnalen (diepvries, 500 g) 200 g pasta met zongedroogde tomaten (gigli, pak a 500 g) 1 teentje knoflook (gepeld) 2 eetlepels olijfolie 1 sjalot (gesnipperd) 1 rode en/of groene paprika&nbs... bekijk recept »
1 plak watermeloen 200 g witte kaasblokjes 3 takjes verse munt 3 el olijfolie extra vierge1. Verwijder de pitten met een lepel en schep of snijd het vruchtvlees uit de schil. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Verdeel de stukjes meloen over een ... bekijk recept »
½ bloemkool 200 g cheddar 100 g Parmezaanse kaas 20 g verse peterselie 400 g macaroni 200 g crème fraîche1. Snijd het uiteinde van de stronk van de bloemkool. Snijd de kool in kleine roosjes. Snijd de steel in de lengte doormidden en i... bekijk recept »
1 zak zuurkool (naturel (500 g)) 2 goudreinetten 4 eetlepels olijfolie extra vierge 2 eetlepels appelsap 1 theelepel honing 150 g belegen kaas (Leids (stuk), in blokjes)1. Doe de zuurkool in een zeef, trek met een vork de zuurkool... bekijk recept »
4 blaadjes friséesla 4 sneetjes roomboter amandel-notenstol 15 g zachte boter 2 theelepels acaciahoning (potje) 4 plakken beenham 4 plakken kaas (Leerdammer)1. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Friséesla wassen en goed droogde... bekijk recept »
4 el parmezaanse kaas ½ el bloem 4 sliptongen zout en versgemalen peper 1½ dl Italiaanse olijfolie (extra vierge) 3 struikjes witlof 25 g ham 25 g jongbelegen kaas ½ visbouillontablet nootmuskaat 1 takje basili... bekijk recept »