Recepten met kaas

1000 recepten met kaas

Kaas

Kaas

Couscous met gehaktsaus en witte kaas

1 ui 1 aubergine 1 schaaltje half-om-halfgehakt (ca. 300 g) 1 blik tomatenblokjes (400 g) 1 zakje mix voor couscous (55 g) 300 g couscous 150 g witte kaasblokjes (kaas)1. Ui pellen en snipperen. Aubergine in blokjes sn... bekijk recept »

Pompoentaartje met belegen kaas

8 plakjes roomboterbladerdeeg ((diepvries), ontdooid) 1 pompoen (schoongeboend) 5 eieren 200 g Franse volle kwark (bak 500 g) 1 tl kerriepoeder 100 g belegen kaas (50, geraspt) 4 takjes verse tijm 1 tl grof zeezout1.... bekijk recept »

Gemarineerde kaas

1 bol knoflook 150 ml azijn 1 tl zout 240 g zwarte olijven (zonder pit) 500 g jong belegen kaas 3 rode pepers 2 takjes tijm 1 flesje olijfolie extra vierge1. Pel de bol knoflook. Breng in een steelpan de azijn en 150 ml water aan d... bekijk recept »

Kaas-komkommersandwich

2 eetlepels pijnboompitten 150 g Griekse yoghurt 1 eetlepel olijfolie extra vierge 2 eetlepels dille ((diepvries), fijngesneden) versgemalen zwarte peper 1 stuk komkommer (15 cm) 6 sneetjes tijgerbrood wit ½ zak rucola-sl... bekijk recept »

Pasta met kaas-garnalensaus

½ zak gepelde rauwe tijgergarnalen (diepvries, 500 g) 200 g pasta met zongedroogde tomaten (gigli, pak a 500 g) 1 teentje knoflook (gepeld) 2 eetlepels olijfolie 1 sjalot (gesnipperd) 1 rode en/of groene paprika&nbs... bekijk recept »

Watermeloen met kaas en munt

1 plak watermeloen 200 g witte kaasblokjes 3 takjes verse munt 3 el olijfolie extra vierge1. Verwijder de pitten met een lepel en schep of snijd het vruchtvlees uit de schil. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Verdeel de stukjes meloen over een ... bekijk recept »

Macaroni met bloemkool en kaas uit de oven

½ bloemkool 200 g cheddar 100 g Parmezaanse kaas 20 g verse peterselie 400 g macaroni 200 g crème fraîche1. Snijd het uiteinde van de stronk van de bloemkool. Snijd de kool in kleine roosjes. Snijd de steel in de lengte doormidden en i... bekijk recept »

Zuurkoolsalade met gegrilde appel en Leidse kaas

1 zak zuurkool (naturel (500 g)) 2 goudreinetten 4 eetlepels olijfolie extra vierge 2 eetlepels appelsap 1 theelepel honing 150 g belegen kaas (Leids (stuk), in blokjes)1. Doe de zuurkool in een zeef, trek met een vork de zuurkool... bekijk recept »

Roomboter amandel-notenstol met beenham en kaas

4 blaadjes friséesla 4 sneetjes roomboter amandel-notenstol 15 g zachte boter 2 theelepels acaciahoning (potje) 4 plakken beenham 4 plakken kaas (Leerdammer)1. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Friséesla wassen en goed droogde... bekijk recept »

Sliptong met jus van witlof, ham en kaas

4 el parmezaanse kaas ½ el bloem 4 sliptongen zout en versgemalen peper 1½ dl Italiaanse olijfolie (extra vierge) 3 struikjes witlof 25 g ham 25 g jongbelegen kaas ½ visbouillontablet nootmuskaat 1 takje basili... bekijk recept »

Pagina 1 van 100