Recepten met vijgen

623 recepten met vijgen

Vijgen

Vijgen

Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg

1 sinaasappel ½ dl slagroom 6 verse vijgen 300 g vanillekwark (bak à 500 g) 25 g roomboter 35 g poedersuiker 2 eetlepels balsamicoazijn 4 gebaksschelpen (of pasteibakjes (Jos Poell))1. Sinaasappel goed schoonboenen en sch... bekijk recept »

Kaasloempiaatjes met verse vijgenmojo

1 pak filobladerdeeg (diepvries) (225 g) 4 verse vijgen ¼ zakje verse koriander (a 15 g) 1 zakje verse knoflookbieslook (a 20 g) 1 limoen ½ theelepel sambal badjak zout 200 g lichtbelegen Hollandse geitenkaas ... bekijk recept »

Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst

1 appel (bijv. Elstar) 2 gedroogde vijgen 500 g rundergehakt 1 ei 4 eetlepels paneermeel 1½ eetlepel kerriepoeder 5 eetlepels boter (vloeibare) 1 ui 2 theelepels gemalen kurkuma (koenjit) 300 g witte rijst 1 komkomm... bekijk recept »

Fruitsalade met kaneelsiroop

2 tl gemalen kaneel 1 el citroensap 2 el ahornsiroop 2 friszoete appels 250 g pitloze witte druiven 7½ g verse munt 6 verse vijgen 150 g bramen1. Meng de kaneel en het citroensap met de ahornsiroop tot een dressing. 2. Snijd de app... bekijk recept »

Warme vijgen met geitenkaas en honing

8 vijgen 200 g zachte geitenkaas (bv. Bettine blanc) 1 tl rozemarijn 4 el honing 1 tl balsamicoazijn 2 tl olijfolie extra vierge1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Snijd de vijgen kruiselings in en druk ze met de vingers iets open. Zet ... bekijk recept »

Slagroomijs met vijgensaus

1 citroen 1 sinaasappel 100 ml sherry (Pedro Ximenez (fles 0.375 liter, slijter)) 4 el kristalsuiker 1 zakje vanillesuiker (8 g) 12 gedroogde vijgen (zak 250 g) 1 beker slagroom (250 ml) 1 bak slagroomijs (1 lit... bekijk recept »

Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad

4 eetlepels basterdsuiker 20 g boter 1 onbespoten citroen 4 eetlepels pijnappelpitten 4 vlezige vijgen1. Verwarm de oven voor op stand 7 (210°C). 2. Was de vijgen grondig. Wrijf ze droog en maak er een kruisvormige inkeping in. Zorg dat u de bodem n... bekijk recept »

Tarte tatin met vijgen en walnoten

50 g roomboter 75 g suiker 8 verse vijgen 16 walnoten (of pecannoten) 2 eetlepels sinaasappellikeur (slijter) 5 plakjes roomboterbladerdeeg ((diepvries), ontdooid) 1. Oven voorverwarmen op 200 °C. In taartvorm boter op laag... bekijk recept »

Hapjes van peperkoek met ganzenlever, speculaas en pistachenoten

6 sneetjes peperkoek 6 ronde plakjes ganzenlever 1 vijg 20 g pistachenoten 20 g Speculaas 6 takjes kervel1. Maak met een snijvorm een cirkel van peperkoek ter grootte van een plakje ganzenlever. 2. Snij de vijg in 6 kwartjes. Leg de ganzenlever op de... bekijk recept »

Salade van halloumikaas en gegrilde vijgen

1 gehakte, Spaanse peper 4 goed rijpe vijgen 250 g halloumi, gesneden in 4 plakjes 1 handvol rucola 2 eetlepels olijfolie sap van 1 citroen 1 Spaanse peper, gesneden in dunne ringetjes zout, peper1. Vinaigrette: meng in een kom het citroensap, de pep... bekijk recept »

Pagina 1 van 63