Recepten met druiven

952 recepten met druiven

Druiven

Druiven

Bladerdeegtorentjes

4 plakken roomboterbladerdeeg ((diepvries), ontdooid) 4 eetlepels honing (met oranjebloesem, fles) 100 g pitloze groene druiven 1 eetlepel verse muntblaadjes (in dunne reepjes) 1 liter vanilleijs 1 zakje gepelde walnoten ... bekijk recept »

Kikkererwten met roodbaars in saffraanbouillon

8  sjalotten 4 teentjes knoflook 1  aubergine 1  prei 15 draadjes saffraan 2 takjes tijm 75 ml witte wijn 200 ml krachtige kippenbouillon 275 g kikkererwten 1 bosje bladpeterselie ’s Middags voorberei... bekijk recept »

Mango-gemberjam

1 mango (geschild) 2 cm verse gember ((zakje 150 g), geschild) 50 ml sinaasappelsap 3 el gembersiroop (flesje 250 ml) 3 el suiker ( extra naar smaak) 2 kruidnagels 100 g pitloze witte druiven ((bak 500 g), gehalve... bekijk recept »

Sherry berry

10 cl frambozennectar Delhaize 10 cl druiven-, frambozen- en kersensap Delhaize 1 kaneelstokje1. Giet beide sappen samen in het Collins-glas en voeg ijsblokjes toe. 2. Garneer met een kaneelstokje. bekijk recept »

Peer-spinazie-gembersmoothie

2 eetrijpe peren 2 cm verse gember 150 g pitloze witte druiven 200 g extra milde yoghurt (AH Biologisch) 2 takjes munt 150 g spinazie1. Snijd de peren in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukken. Schil de gem... bekijk recept »

Poffersticks

50 g boter of margarine 1 zakje nougatine (150 g) 40 poffertjes (koeling) 30 pitloze druiven (witte én blauwe) 1 appel (Granny Smith)1. Doe de boter in een steelpannetje en zet het op heel laag vuur. Haal het pannetje van ... bekijk recept »

Mini-pavlova met bosbessen en amandelroom

1  citroen 3  eiwitten 150 g suiker 1 tl maïzena 1 tl witte wijnazijn ‘s Middags voorbereidenMini-pavlovaVerwarm de oven voor op 120 °C met boven- en onderwarmte.Bekleed een ovenrek met bakpapier of bakmat.Klop in een met cit... bekijk recept »

Roomvla met druiven

125 g pitloze blauwe druiven 125 g pitloze witte druiven ½ bakje mascarpone (à 250 g) 1 zakje vanillesuiker (8 g) ½ pak Vanillevla Zachter van Smaak (à 1 liter)1. Druiven wassen en halveren. Mascarpone loskloppen met ... bekijk recept »

Salade met Munsterkaas

1 zak gemengde friséesla (200 g) 5 eetlepels olijfolie 2 eetlepels frambozenazijn (fles a 250 ml) zout en peper 8 pitloze druiven 300 g Munster (kaas)1. Sla over vier borden verdelen. In kommetje olie en azijn tot sausje klop... bekijk recept »

Fruitsalade met honingyoghurt

1 mespunt gemalen kardemom 4 el vloeibare honing 200 g Griekse yoghurt 200 g pitloze witte druiven ½ galiameloen (in dobbelstenen) 100 g bramen1. Roer de kardemom en honing door de yoghurt en laat even staan. Snijd de druiven door... bekijk recept »

Pagina 2 van 96