Recepten met tijm

1000 recepten met tijm

Tijm

Tijm Tijm is een veelvuldig gebruikt kruid in de keuken. Het heeft een typisch mediteraanse smaak.

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson

250 g grof zeezout 4  grote uien 3 takjes tijm 2 takjes oregano 1.5 takje rozemarijn 2 teentjes knoflook 8 plakjes gedroogde Franse ham 1 blaadje laurier 1 el boter 600 ml runderbouillon olijfolie Ge... bekijk recept »

Tomaat en courgette uit de oven

1 grote courgette (ca. 400 g) zout 50 g pecorino (kaas stukje) 2 sneetjes witbrood (oud) 2 takjes tijm 3 takjes peterselie peper 4 (roma)tomaten 2½ eetlepels olie1. Courgette in plakken snijden en met zout bestrooi... bekijk recept »

Rode uien met tijm

4 rode uien 6 teentjes knoflook Verse tijm Zout en peper 100 gr boterVerwarm de oven voor op 180 graden. Pel de uien en snijd de onderkant en de bovenkant af. Snijd de uien van boven kruislings in. Snijd de knoflook in dunne plakjes en steek ze in de... bekijk recept »

Toro (pikante vissoep)

1 rode ui 3 teentjes knoflook 2 vleestomaten 1 rode peper 1 kg mosselen 3 eetlepels olijfolie ¾ theelepel paprikapoeder 2 potten visfond (a 380 ml) 1 visbouillonblokje 2 dl droge witte wijn (Montestell) 1 takje tijm... bekijk recept »

Braadworst & cranberryzuurkool

500 g gekookte wijnzuurkool 3 el arachideolie 2 tl komijnzaad 7½ g tijm 250 g cranberrycompote (potje 250 g, Ocean Spray) 4 braadworsten 800 g aardappelpuree met boter (bak, koelvers) 25 g bieslook1. Spoel de zuurkool ond... bekijk recept »

Tomatentian

8 vleestomaten 2 zoete uien 2 takjes verse tijm (zakje a 15 g) 3 eetlepels olijfolie1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de tomaten in plakken en de uien in ringen. Verdeel de plakken tomaat en uien afwisselend dakpansgewijs over de in... bekijk recept »

Varkensfilet met tijm-honingmarinade

2 stukken varkensfilet (a ca. 500 g) 2 el vloeibare honing 2 el grove mosterd 1 teentje knoflook (geperst) 1 sinaasappel (schil geraspt) 1 el tijm 50 g boter 100 ml vleesfond (pot a 380 ml) 100 ml witte wijn1. In s... bekijk recept »

Olijfolie met Provencaalse aromas

50 cl olijfolie 1 takje rozemarijn 1 tijm1. Was en droog de tijm en rozemarijn. 2. Verwarm de olijfolie zachtjes in een kookpot. Voeg de tijm en rozemarijn toe. Haal de pot van het vuur, dek af en laat een nacht trekken op kamertemperatuur. 3. Filter... bekijk recept »

Aardappel-knolselderijgratin

500 g pommes gourmardine 500 g knolselderij 1 teen knoflook 4 takjes tijm 250 ml slagroom 150 g geraspte jong belegen kaas1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Schil de aardappelen en knolselderij en schaaf er met een kaasschaaf dunne plakjes ... bekijk recept »

Sinaasappel-kaneelboter met tijm

1 perssinaasappel 125 g roomboter (gezouten, op kamertemperatuur) ½ theelepel kaneel 2 eetlepels verse tijm (blaadjes) versgemalen peper1. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil fijn. Pers de sinaasappel uit. Prak m... bekijk recept »

Pagina 1 van 100