Recepten met mosterdzaad

183 recepten met mosterdzaad

Mosterdzaad

Mosterdzaad Mosterdzaad komt uit de peulen van de mosterdplant. Er zijn twee soorten zaden, van twee verschillende planten. De zwarte zaden hebben een krachtige smaak. De bruin/witte zijn bitter en heet van smaak.

Zoetzuur van courgette

1 kg courgettes 2 grote uien 50 g zout 50 ml azijn 350 g suiker 1 bos selderij (grofgesneden) 3 theelepels geelwortel (kurkuma) (poeder) 3 theelepels mosterdzaad1. Snijd de courgettes in de lengte doormidden en vervolgens in h... bekijk recept »

Indiase baigan bhajee

3 eetlepels zonnebloemolie 1 ui (fijngesneden) 200 g aardappels (in kleine blokjes) 4 romatomaten ((bak a 750 g), in kleine blokjes) 1 aubergine (in kleine blokjes) 2 theelepels garam masala (potje a 65 g) 1 theel... bekijk recept »

Vijgenchutney

70 g gekonfijte biosinaasappelschil 3 kruidnagels 0.5 koffielepel mosterdzaad 1 rode ui 150 g suiker 400 g verse vijgen 150 ml witte wijnazijn1. Snijd de vijgen in fijne stukjes. Pel de rode ui en snijd eveneens fijn. 2. Zet een pot op een zacht vuur... bekijk recept »

Caesarboerenkool

2 ciabattina's (afbakbrood) 6 el olijfolie 500 g boerenkool (of cavolo nero) 1 el mosterdzaad (potje 55 g) 1 citroen (schoongeboend) 6 ansjovisfilets in olijfolie (blikje 46 g) 1 teen knoflook 250 ml kookroom ... bekijk recept »

Geroosterde zalmfilet met mosterd

½ eetlepel gemalen kurkuma (koenjit) zout 3 eetlepels olijfolie (extra vierge) 4 zalmfilets (` ca. 125 g) 2 rode pepers 1 theelepel cayennepeper ½ theelepel gemalen komijn (djinten) 1 theelepel oregano 2 eetlepels gemal... bekijk recept »

Lamsbout in zoutkorst met champignons olijven en tomaten

1.2 kg lamsbout 800 g boschampignonmengeling 300 g kerstomaten 8 sjalotten 0.5 bol knoflook 100 g tapenade van zwarte olijven 10 g verse rozemarijn 10 g verse tijm 10 g verse laurier 1 eetlepel komijnpoeder 1 eetlepel korianderzaadjes 1 eetlepel ka... bekijk recept »

Saucijzenbroodjes met appel uit Chili

500 g varkensgehakt 1 prei, in zeer dunne ringen 1 appel (liefst royal gala), fijn gesneden 4 takjes tijm 1 tl mosterdzaad 500 g bladerdeeg op rol (Tante Fanny) 1 ei, gekloptSaucijzenbroodjes, wie kent ze niet? In dit recept combineer je het g... bekijk recept »

Ribeye met knoflook, yoghurt en munt

2 tl zwartepeperkorrels 2 tl zeezout ½ el gemalen koriander (ketoembar) 1 el venkelzaad 1 el mosterdzaad 2 ribeyes 2 el arachideolie 1 limoen (schoongeboend) 15 g munt 100 ml Griekse yoghurt ½ teen knoflook1. Doe de... bekijk recept »

Zalm furikake en warme zalm met specerijen

500 g zalm met vel (sashimi-kwaliteit), geschubd 1 el furikaka-specerijen 1 el wasabi Je kunt voor dit gerecht of een koude zalm serveren (zalm furikake) of een warme zalm.Zalm furikakeVerwarm de teppanyaki-plaat voor op 180 ºC. Snijd ... bekijk recept »

Perenchutney

1 kg harde peren (in stukjes (ongeschild)) 500 g rode ui (in partjes) 1 teen knoflook (in plakjes) 2 limoenen (schoongeboend en in plakjes) 300 g dadels (ontpit, grofgesneden) 2 cm verse gember (in plakjes) 2... bekijk recept »

Pagina 2 van 19