Recepten met mosterdzaad

183 recepten met mosterdzaad

Mosterdzaad

Mosterdzaad Mosterdzaad komt uit de peulen van de mosterdplant. Er zijn twee soorten zaden, van twee verschillende planten. De zwarte zaden hebben een krachtige smaak. De bruin/witte zijn bitter en heet van smaak.

Hele geroosterde bloemkool

½ tl mosterdzaad 1 tl korianderzaad 1 tl komijnzaad 1 teen knoflook ½ tl grof zeezout 3 cm verse gember 1 limoen 15 g koriander ½ tl chilipoeder 1 tl kurkuma 100 ml Griekse yoghurt 1 bloemkool1. Verwarm de oven vo... bekijk recept »

Indiase bloemkoolroosjes

600 g bloemkool (in kleine roosjes) 3 tl mosterdzaad 2 el zonnebloemolie 1 ui (in halve ringen) 2 tl gemalen komijnzaad (djinten) 2 tl gemalen koriander (ketoembar) 1 el jalapeños (pepers, potje 220 g) 1 bakje k... bekijk recept »

Luxe hotdogs met zuurkool

4 kalfssaucijzen 500 g zuurkool 75 g rucola 2 el mosterdzaad 2 el lijnzaadolie 125 ml crème fraîche 1 el touch of taste kalf 4 melkwitte bakkerspunten 4 el gebakken uitjes1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en braad de saucij... bekijk recept »

Bavette met cranberry-uienchutney en blauwekaaspuree

4 rode uien 3 cm verse gember 4 el olijfolie 125 g doosjevol cranberry's 4 el donkere basterdsuiker 100 ml port 1 tl mosterdzaad 25 ml balsamicoazijn 750 g bavette 1 kg kruimige aardappel 150 ml melk 50 g boter 150 g cambozola... bekijk recept »

Gehaktbrood stap-voor-stap

6 eieren 3 sneetjes witbrood 100 ml melk 2 uien 15 g peterselie 1 kg half-om-halfgehakt 2 el mosterdzaad 2 el mosterd 100 g katenspek (vleeswaren)1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook ondertussen ⅔ van de eieren in 8 min. hard,... bekijk recept »

Patrijs met zuurkoolstamppot en mosterdsaus

400 g zuurkool 50 g boter 2 sjalotjes, fijngesnipperd 20 jeneverbessen 2 teentjes knoflook, geperst 1 eetlepel mosterdzaadjes 1 kruidentuiltje 4 dl droge witte wijn 400 g gekookte aardappelen vers gehakte peterselie 4 patrijzen 4 dl gevogeltefond 2 d... bekijk recept »

Salade met wortellinten en tonijn

1 winterpeen ((ca. 250 g), geschild) 100 g peultjes 2 eetlepels olijfolie 1 theelepel rode-wijnazijn 2 theelepels mosterdzaad ½ theelepel gemalen pepermix 1 tonijnsteak ((150 g), op kamertemperatuur) ½ zak rucola&nbs... bekijk recept »

Gestoofde prei

750 g prei 25 g boter 1 eetlepel mosterdzaad ½ theelepel gemalen komijn (djinten) 1 citroen (schoongeboend) 4 eetlepels olijfolie 1 eetlepel Zaanse mosterd (grof) 2 trostomaten (in blokjes en zaadlijsten eruit)1. Sni... bekijk recept »

Poriyal (Indiaas gebakken groenten)

2 tenen knoflook 400 g sperziebonen 2 el ghee (geklaarde boter, pot 350 ml) ½ tl chilipeper (uit molen) 1 tl mosterdzaad 1 tl gemalen koriander (ketoembar) 55 g gemalen kokos (bakje) 2 el kraanwater 150 g doperwten... bekijk recept »

Sliptongetjes met mosterdzaad op spinazie

1 citroen 2 tl zout 1 el suiker 2 sjalotjes 2 venkelknollen 1½ el olijfolie 2 potten visfond (à 380 ml) 1 dl droge witte wijn ½ dl Pernod (slijter) ½ dl droge witte vermout (slijter) 1 pakje koksroom ... bekijk recept »

Pagina 1 van 19