Recepten met kaneel

1000 recepten met kaneel

Kaneel

Kaneel Kaneel is de binnenste laag van de bruine bast van de 'kaneelboom'. De bast krijgt vanzelf zijn ronde vormen door het drogingsproces. De smaak is heel bekend; warm, zoethoutachtig met lichte toetsen van citrus.

Appel in papillot

Voor 4 personen: 2 grote appels (bv. jonagold of golden) 2 el boter 4 el suiker kaneel 4 sneetjes cake het sap van 1/4 citroen 4 el amaretto of calvados (of rodebessensiroop, voor de kinderen) 4 vellen aluminiumfolie (± 30 x 30 cm) vanille-ijsenkele ... bekijk recept »

Appel-amandeldessert

voor 4 personen: 1 dl amaretto (amandellikeur) 100 gr rozijnen 4 goudrenetten 50 gr amandelsnippers 2 eetlepels suiker kaneel sap van een 1/2 citroen 1 eidooier, losgeklopt 6 plakjes bladerdeeg (diepvries) (vanille) roomijslikeur verwarmen.... bekijk recept »

Appel-kaneelrolletjes

voor 20 stuks: 1 pakje bladerdeeg (10 plakken) 4 of 5 kleine appeltjes 10 el suiker 4 el kaneel Suiker om in te rollen 1 ei losgeklopt om dicht te plakken en mee te besmerenRol de bladerdeegplakjes uit tot vierkantjes van 15 bij 15 cm en snijd ze doo... bekijk recept »

Appelbeignets

6 appels, bijvoorbeeld goudreinetten 100 gram suiker 1 el kaneel 250 gram zelfrijzend bakmeel 1 mespunt zout 2 eieren 100 ml melk 150 ml bier olie om in te frituren poedersuikerBoor het klokhuis uit de appels met behulp van een appelboor. Schil de ap... bekijk recept »

Appelcake

150 gr margarine 5 thl diksap appel 3 à 4 eieren 250 gr zelfrijzend bakmeel (volkoren) snufje zout 2 thl kaneel (naar smaak) 1 appelDe oven voorverwarmen op 175 graden C. De margarine met de appeldiksap tot een crème-achtige massa kloppen. De eieren... bekijk recept »

Appelcake "Het Spoor"

Voor één bakplaat: 200 gr zelfrijzende bloem 200 gr kristalsuiker (extra fijn) 4 eieren (vers van de kip) 175 goede boter bakappels (Boscoop)Klop suiker en eieren tot uchtig geheel (met mixer) Voeg de zelfrijzende bloem erbij en daarna de gesmolten b... bekijk recept »

Chocoladetaart met peren en munt

3 peren1 dl water5 el suiker6 takken munt60 gr platte kaas2 el perenalcohol(fucaltief)[color=blue:46f316dd14]Voor de taartbodem :[/color:46f316dd14]120 gr bloem2 eieren3 el chocoladepoeder1 koffielepel kaneel60 gr gesmolten boter50 gr suiker30 gr van... bekijk recept »

Crumble met appel

6 golden-appelskaneel250 g bloem100 g boter125 g suiker- Schil de appels en snijd ze in schijfjes. Schik ze in een ovenschaal, bestrooi met suiker en kaneel. - Dan maakt u het deeg door de bloem te mengen met de zachte boter. U voegt er de suiker aan... bekijk recept »

Couscous met kruidige gehaktballetjes en courgette

Voor 4 personen: 500 gram lams- of rundergehakt 1 theel. gemalen gember 1/2 theel. kaneel flinke mespunt kruidnagelpoeder 1 teen knoflook 2 eetl. boter 1 bouillontablet 1 courgette, in plakjes 300 gram couscous 2 eetl. geroosterde pijnboompitten 1 ee... bekijk recept »

De echte Aalsterse vlaai

1 liter melk, 45 klontjes suiker, 2 eieren, 400 gram kandijsiroop, 1 koffielepel kaneel, 1 snuifje foelie, 7 mastellenMelk koken, suiker bijvoegen, mastellen raspen en met de flink geklopte eieren, kaneel en foelie aan de melk toevoegen. Siroop bijdo... bekijk recept »

Pagina 100 van 100