Recepten met bonenkruid

161 recepten met bonenkruid

Bonenkruid

Bonenkruid De smaak van bonenkruid ligt tussen die van tijm en munt en is licht peperig met een muntachtig aroma.

Nazomer-bonenstamppot

4 dl melk 500 gram sperciebonenin stukjes 1 grote uigesnipperd 1 rode paprikain blokjes 2 zakjes Puree voor Stamppot van Maggi 2-3 el olie 1/2 liter blik of pot witte bonen gedroogd bonenkruid 1 zakje geraspte kaas 1. Breng 4 dl melk en 4 dl water te... bekijk recept »

Tuinerwtensoep Met Basilicum

1 el olijfolie 1 sjalotfijngesnipperd 1 zakje verse basilicum (15 g)in reepjes 450 g tuinerwten (diepvries) 800 ml groentebouillon 100 g sperziebonengehalveerd 2 stengels bleekselderijin boogjes 1 tl gedroogd bonenkruid 1/2 tl nootmuskaat 150 g Griek... bekijk recept »

Rode Linzensoep

250 gram rode linzen250 uien250 gram wortelen1 liter groente bouillion1 blik gepelde tomaten1 tl. bonenkruid1 tl. thijmverse groene tuinkruiden zoals maggikruid en bieslook. Bak de uien en wortelen. Als de uien glazig zijn, de bouillion erbij doen. D... bekijk recept »

Nieuwjaarrecept Supersnelle Snert

1 flesje Struik krachtbouillon rundvlees (aangelengd met 4 flesjes water uit dat flesjezodat je ca 1.5 L bouillon hebt)3 laurierblaadjes1.5 runderbouillonblokje100 gr gerookt ontbijtspek aan een stukje250 gr spliterwten400 gr erwtensoepgroenten (pakk... bekijk recept »

GESMOORDE TUINBONEN

- 1 sjalotje - 2 el. (room)boter - 1 pak diepvries tuinbonen - 1 dl. kokend water - 1 zakje Maggi groentesmoor (Room-tuinkruiden) half melk/half water - 1 el. bonenkruid 1. Fruit het fijngehakte sjalotje en 2 eetl. boter glazig en roer er de diepvrie... bekijk recept »

Boerenhamlappen

500 gram hamlappen peper zout 1 ei paneermeel 500 gram tuinbonen melk 500 gram aardappels 100 gram boter 2 sjalotjes bonenkruid peterselie 1 citroen. Wrijf het vlees in met peper en zout, haal het door het losgeklopte ei en vervolgens doo... bekijk recept »

Fassolada

500 gr witte bonen2 flinke uien3 teentjes knoflook500 gr wortelen1 maggibloktomatenpuree (geconcentreerd)selderie2 el peterseliezoutpeperparikapoederbonenkruid en olijfolie. Water aan de kook brengen met wat zout in een snelkookpan, de bonen toevoege... bekijk recept »

Zuurkoolschotel (zoutarm)

200 gm mager rundvlees 200 gm zuurkool 250 gm aardappelen 2 eetlepels natriumarme tomatenpuree 2 eetlepels ongezouten boter 1 laurierblad 1 peper 1 uipoeder 1 nootmuskaat 1 bonenkruid Snijd het vlees in dobbelsteentjes. Verhit de boter in een pan en ... bekijk recept »

Kaas-bonensalade

250 gm sperziebonen (blik) 50 gm schapenkaas 1 olie 1 azijn 1 peper en zout 1 bonenkruid 1 snee toast Laat de sperziebonen uitlekken. Meng de in kleine blokjes gesneden schapenkaas erdoor. Roer 2 eetlepels van het bonenvocht met 1 theelepel olie, 1 t... bekijk recept »

Kaas-bonensalade

250 gm sperziebonen (blik) 50 gm schapenkaas 1 olie 1 azijn 1 peper en zout 1 bonenkruid 1 snee toast Laat de sperziebonen uitlekken. Meng de in kleine blokjes gesneden schapenkaas erdoor. Roer 2 eetlepels van het bonenvocht met 1 theelepel olie, 1 t... bekijk recept »

Pagina 6 van 17