161 recepten met bonenkruid
1 braadkip500 g tuinbonen (diepvries)1 sjalotolijfolieboter2 dl kippenbouillon1 dl lichte room1 takje verse dragon1 kl bonenkruid (gedroogd)peperzout1. Verwarm de oven voor op 175° C. Kruid de stukken kip met peper en zout. Braad ze rondom aan in het... bekijk recept »
1 kg paling2 sjalotten1.5 dl Noilly Prat750 ml witte wijn1 l visfond (of kippenbouillon)50 g boterkruidenboeket (laurier, tijm, peterseliestengels)citroenmelissezuringbonenkruidcitroenboterpeperzout1. Maak de paling schoon met een scherp mes (of laat... bekijk recept »
250 g witte bonen (gedroogd)1.5 l water2 takjes bonenkruid4 sneetjes gezouten spek (in kleine blokjes)1 ui (in kleine blokjes)2 cl extra vierge olijfolie10 g tarwebloem70 g tomatenpureepeperzout1 el marjolein (fijngehakt)0.2 dl room1. Was de bonen wa... bekijk recept »
250 g witte bonen (1 nacht geweekt)1 stengel witte selder (gesnipperd)1 ui (gesnipperd)boter (of olie)2 blokjes bouillon1 kruidenboeket (tijm, laurier en peterseliesteeltjes)2 el bladpeterselie (gehakt)1 takje bonenkruid (vers, of 1 theelepel gedroog... bekijk recept »
500 g peulen1 bosje meirapen1 bosje jonge wortelen1 broccoli2 takjes bonenkruid1 takje munt1 snuifje komijnzaden1. Spoel de peultjes. 2. Verdeel de broccoli in roosjes, spoel ze. 3. Schil de raapjes, snij de grote in kwartjes. 4. Schraap de wortelen,... bekijk recept »
250 g chorizo400 g aardappelen1 prei1 takje selder2 wortelen2 uien2 teentjes knoflook800 g tomaten (blik)400 g kikkererwten (blik)750 ml groentebouillon250 ml room1 laurierblaadje2 kl gedroogde oregano1 kl bonenkruidolijfoliepeperzout1. Pel en snippe... bekijk recept »
120 g gerookt spek (in blokjes)250 g witte bonen (droge)300 g bloemig kokende aardappelen2 wortelen (grote)150 g knolselder1 ui1.5 l groentebouillonbonenkruidgehakt bieslookpeperzout1. Laat de bonen een nacht weken in water. 2. Bak het spek knapperig... bekijk recept »
600 g kalfsfilet1 l groentebouillon6 takjes tijm0.5 bosje peterselie0.5 bosje basilicum6 takjes dragon4 takjes rozemarijn1 bol knoflook4 kruidnagels10 zwarte peperbollen10 jeneverbessen20 korianderzaden400 g snijbonen300 g cantharellen4 sjalotten50 g... bekijk recept »
2 lamskronen1 kg sperzieboon1 takje bonenkruid2 el vloeibare honing2 el olijfolie1 kl boter1 sjalot2 tenen knoflook2 el mosterdpeperzout1. Verwarm de oven voor op 200° C. Pel en snipper de sjalot en de knoflook fijn. Haal de boontjes af. 2. Verme... bekijk recept »
2 aardappelen (middelgroot)12 maatjes1 tl citroenschil (geraspt)2 wortelen100 g sperziebonen1 stengel witte selder8 radijzen1 rode ui (klein)2 el yoghurt1 tl citroensap1 el olijfolie1 takje bonenkruidpepercayennepeperzout1. Vermeng de yoghurt, het ci... bekijk recept »