Recepten met botersla

75 recepten met botersla

Botersla

Botersla Salanova is een zogenaamde multi-leaf sla. Dat betekent dat een krop Salanova wel twee tot vier keer meer bladeren bevat dan gewone sla. Daarnaast zijn de blaadjes nagenoeg even groot en hebben ze dezelfde vorm. Salanova heeft dus een compacte en volle krop. Salanova koop je met de kluit nog aan de krop. Daardoor blijft de sla langer vers. Er zijn verschillende varianten te koop waarvan de Salanova Groen (groene botersla) en Salanova Rood (rode botersla) waarschijnlijk het meest bekend zijn. De blaadjes zijn mals en zacht van smaak. Door één keer te snijden, valt de sla uiteen en heb je bladeren van gelijke grootte. Dat snijden gaat gemakkelijk met de daarvoor ontwikkelde boor, maar zelfs met een appelboor lukt het meestal wel. Zo klein is de stronk. Ook kun je bijvoorbeeld de helft van de bladeren gemakkelijk van de stronk snijden, of de paar blaadjes die je nodig hebt ‘plukken’. + lees meer

Naansandwich met kerriesalade en ei

4 eieren 2 naanbroden (naturel (a 140 g)) 125 g kip-kerriesalade ½ zakje verse koriander (grof gehakt) ½ zak botersla (a 100 g)1. Grill voorverwarmen. Eieren in 8 min. hard koken. Naanbroden besprenkelen met water en ... bekijk recept »

Salade niçoise

600 g vastkokende aardappelen 3 eieren 2 tl dijonmosterd 4 el olijfolie 2 el wittewijnazijn 150 g haricots verts 250 g cherrytomaten (bakje) 240 g Kalamata-olijven zonder pit (potje) 100 g botersla (zak) 386 g tonijnm... bekijk recept »

Boterslasoep met waterkers

200 g aardappels (kruimige, geschild) 25 g boter 1 ui (gesnipperd) 1 zak botersla (100 g) 1 zak waterkers (75 g) 750 ml kippenbouillon (van tablet) 100 g Ardenner kiprollade ((vleeswaren), in dunne reepjes)1.... bekijk recept »

Wraps met tonijn

360 g kidneybonen (pot) 295 g gegrilde paprika's (potje) 340 g maiskorrels (potje) 290 g tonijn in zonnebloemolie (blik à 145 g) 4 el zoete chilisaus 30 g peterselie (zakje) 8 tortillawraps meergranen 100 g bote... bekijk recept »

Vloerkadetten met salade van metworst

6 witte vloerkadetten (afbakbrood) 1 rode paprika 2 (Groninger)metworsten 100 g Goudse belegen kaas (stukje) 6 eetlepels slasaus gemalen kruidnagel 30 g boter of margarine 1 zak botersla (100 g)1. Oven voorverwarmen op 22... bekijk recept »

Kropsla met gepocheerd ei

100 g ontbijtspek (in plakken) 2 petit pains (mais (broodjes)) 2 tenen knoflook (gehalveerd) 3 eetlepels wijnazijn ½ eetlepel mosterd 2 theelepels honing 5 eetlepels walnootolie 2 zakken botersla (voorgesneden (... bekijk recept »

Tortilla's met avocado, kikkererwten en peper

225 g bloem ½ tl zout ¼ tl bakpoeder 35 g spinazie (diepvries, ontdooid) 75 ml heet water 60 ml zonnebloemolie 400 g kikkererwten 1 el picadillo 90 ml arachideolie 1 eetrijpe avocado 1 groene peper 3 bosuitjes 1... bekijk recept »

Hollandse maaltijdsalade met makreel

750 g krieltjes 4 eieren 250 g gerookte makreelfilet 3 el dijonnaise (mosterdmayonaise, Maille) 1 el kraanwater 1 bosuitje 200 g botersla 150 g Hollandse rauwkost (zakje) 1 bakje tuinkers1. Halveer de krieltjes. Kook ze in w... bekijk recept »

Luxe aardappelsalade met spekjes

1 kg aardappelen (vastkokend, ongeschild) 1 el olijfolie 100 g ontbijtspek (in plakjes) 300 g tuinerwten ((diepvries), ontdooid) 6 el bieslook (sladressing met yoghurt (fles 270 ml)) 1 rode ui (in ringen) 1 zak bo... bekijk recept »

Aardappelsalade met geitenkaas

1 duopak krieltjes (700 g) 1 bleekselderij 200 g geitenkaas (Bettine chevre frais naturel 45) 1 bakje honing-mosterddressing (vers (100 g)) 1 zak botersla (100 g)1. Krieltjes koken volgens aanwijzingen op verpakking. Beetj... bekijk recept »

Pagina 2 van 8