Recepten met bieslook

1000 recepten met bieslook

Bieslook

Bieslook De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer

Toaststerren met bieslookroom en gerookte kip

1/2 zakje verse bieslook (fijngesneden) 125 ml zure room 1 gerookte kipfilet 8 sneetjes witbrood olijfolie 1 geroosterde paprika ((pot), in dunne reepjes)1. Roer de fijngesneden bieslook en de zure room door elkaar. Breng de biesl... bekijk recept »

Zeeduivel met honing en bieslook

1 eetlepel citroensap een noot boter 4 eetlepels fijngesneden bieslook 1 grote eetlepel vloeibare honing 1 grote koffielepel Dijonmosterd 1 grote sjalot 1 eetlepel olijfolie peper en zout 10 cl verse room 0,5 vetarm visbouillonblokje 700 g zeeduivelf... bekijk recept »

Kipcarpaccio met tonijnsaus

300 g kipfilet 2 el olie 1 ei hardgekookt 2 el kappertjes uitgelekt 4 el mayonaise 4 el crème fraîche 1 blikje tonijn op olie 20 g verse bieslookVerwarm de oven voor tot 180°C. Dep de kipfilet goed droog en bestrooi met peper en zout. Verhit de olie... bekijk recept »

Bieslookmarinade

0,25 bosje bieslook 2 limoenen (de zeste) 1 koffielepel roze peperbolletjes 1 snuifje Sechuanpeper 1 eetlepel Xérèsazijn 3 eetlepels olijfolie met look Delhaize Taste of Inspirations 1 snuifje zout1. Snipper de bieslook fijn. Plet de roze peperbollet... bekijk recept »

Gebakken schol met zomergroenten

750 g aardappels (nieuwe) ½ bos bospeen 1 zak bloemkool-broccoli (350 g) 50 g boter 2 pakken hele schollen gepaneerd (diepvries, a 300 g) 1 limoen ½ zakje verse bieslook (a 25 g) 125 ml crème fraîche (... bekijk recept »

Blini’s met crème fraîche en gerookte zalm

135 g blini's 2 el crème fraîche 1 tl mierikswortel 12½ g bieslook 100 g gerookte zalm/div> 1. Verwarm de blini’s volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven. Roer de crème fraîche los met de mierikswortel. Snijd de bieslook f... bekijk recept »

Witte winterstamppot met bieslook & gebakken chorizo

750 g kruimige aardappelen 500 g knolselderij 250 g chorizo (worst) 20 g bieslook 4 stronken witlof 2 tl colombo kruiden (kruidenmengsel, zakje 50 g)1. Schil de aardappelen en knolselderij en snijd in gelijke stukken. Kook samen i... bekijk recept »

Zalmfilet met haricots verts en bieslook-citroenboter

1 schaaltje haricots verts (150 g) 1 citroen 200 g zalmfilet versgemalen vierseizoenenpeper 1 zakje verse bieslook (25 g) 75 g zachte roomboter1. Topjes van haricots verts snijden. Haricots verts in 3 min. beetgaar koken. Afgieten... bekijk recept »

Asperges met ham en roerei

2 bundels witte asperges (a 500 g) 2 dikke plakken gekookte (been)ham (vleeswaren, a 100 g) ½ zakje verse bieslook (a 25 g) 1 duopak aardappelschijfjes (700 g) 4 eieren (M) 100 g roomboter1. In aspergepan of hoge pa... bekijk recept »

Surimicocktail

2 eieren (M) 1 bakje surimisticks (150 g) 100 ml ravigotesaus (fles 250 ml) 3 eetlepels bieslook (diepvries strooibusje a 50 g) 2 eetlepels kappertjes (potje a 100 g) 4 blaadjes sla1. Eieren in ca. 8 minuten hard koken, ... bekijk recept »

Pagina 9 van 100