Recepten met bieslook

1000 recepten met bieslook

Bieslook

Bieslook De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer

Toastbrood roerei met bieslook en krokant gebakken bacon

4 sneetjes Noors toastbrood met spelt en pompoen 4 eieren 4 eetlepels verse room 6 sneetjes gerookte bacon 2 eetlepels gehakte bieslook 1 klontje boter eventueel zwarte olijven en partjes tomaat voor het gezicht peper en zout1. Verwarm de oven voor ... bekijk recept »

Cream & chives chicken

800 g vastkokende aardappels olijfolie om in te bakken 1 klontje boter 0.5 bos bieslook 2 teentjes knoflook 100 g verse roomkaas 75 g zongedroogde tomaten 75 g zwarte olijven zonder pit 300 g kipfilet 75 ... bekijk recept »

Spruitjesgratin met zoete aardappel

700 g geschoonde spruitjes 25 g bieslook 200 g Goudse belegen komijnekaas (48) 900 g zoete-aardappelpuree 50 g panko (Japans broodkruim)1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de spruitjes in ca. 8 min. beetgaar en giet af. Snijd on... bekijk recept »

Kipkerrie-aardappelgebakjes

3 grote aardappels 50 ml water 50 ml melk 50 g boter 1 tl kerriepoeder 1 mespuntje zout 50 g bloem 2  eieren 60 g ananas 150 g gerookte kip 0.5 bosje bieslook Kipkerrie-aardappelgebakjes Boen de ... bekijk recept »

Mini kaasflans met bieslook

2 afgestreken eetlepels Bio bloem een noot boter 3 eetlepels fijngesneden bieslook 4 eieren 200 g kaas "Le petit Lathuy" Bioferme peper en zout 40 cl volle biomelk1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. 2. Gebruik de garde om de bloem geleidelijk a... bekijk recept »

Bloemkooltaart

5 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries) 1 bloemkool 3 eieren 1½ tl zout 150 g halfvolle kwark 150 g geraspte belegen kaas 25 g verse bieslook 100 g achterham ½ tl gemalen nootmuskaat 3 trostomaten 1 el olijfol... bekijk recept »

Pincho met zalmroerei

4 eieren 50 ml slagroom (bekertje 125 ml) 25 g boter 1 pakje gerookte zalm ((100 g), in reepjes) 3 el verse bieslook (fijngeknipt) 6 sneetjes volkorenbrood 1 pot geroosterde paprika ((295 g), in lange repen) 1. Klop ... bekijk recept »

Lauwwarme aardappelsalade met haring

1 kilo aardappels 8 maatjesharingen (pak a 2 stuks) ½ zakje verse bieslook (a 25 g) 1 bekertje sour cream (125 ml) 2 zakken rocket slamelange (a 75 g) 8 sneetjes roggebrood (Fries, pak a 500 g) 4 eetlepels kr... bekijk recept »

Koekjes van verse zalm met roze parels

60 g zelfrijzende bloem 2 eetlepels Bulgaarse natuuryoghurt 1 ei 125 g verse zalm 2 lente-uitjes 1 eetlepel bieslook (fijngehakt) 0,5 eetlepel geraspte citroenschil 1 eetlepel olijfolie een beetje zure room 0,5 potje zalmeitje peper en zout bieslook ... bekijk recept »

Courgette met tijm en bieslook

4 courgettes 200 g Bettine chevre frais (naturel 55 (geitenkaas)) 1 bakje verse tijm (15 g) 1 citroen (schoongeboend) 1 bakje ricotta (verse kaas, 250 g) 1 bakje bieslook ((25 g), fijngesneden) 2 tenen knoflook&nb... bekijk recept »

Pagina 8 van 100