Recepten met bieslook

1000 recepten met bieslook

Bieslook

Bieslook De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer

Bietengazpacho met yoghurt

355 g rode bietenschijfjes (pot) 100 ml yoghurt 2 takjes bieslook1. Doe de rodebietenschijven met 75 ml yoghurt en een scheutje water in een blender en mix tot een dikke soep (of gebruik een staafmixer en hoge kom). 2. Snijd de bieslook fijn... bekijk recept »

Hollandse borrelhapjes met tafelzuurdip

165 g zoetzure cocktailmix (tafelzuur, pot à 330 g) 2 el bieslook (bakje à 25 g) 3 el mayonaise 1 el grove mosterd ½ tl gemalen geelwortel (kurkuma) (gemalen) 150 g kalfsleverworst 210 g ossenworst 300 g oude kaas ... bekijk recept »

Lentesalade met ei en peterselie

2 eieren 2 bosjes raapstelen (ca. 200 g) 2 eetlepels amandelschaafsel ⅔ zakje verse peterselie ⅔ zakje verse (knoflook)bieslook 6 eetlepels balsamico- olijfoliedressing zout (vierseizoenen) peper1. Eieren in ca. 10 minu... bekijk recept »

Witlof uit de oven

800 g vastkokende aardappels 1 el honing 1 el grove mosterd 8 stronken witlof olijfolie om in te bakken 1 bosje bieslook 250 ml Griekse yoghurt 1  ei 100 g geraspte belegen kaas 100 g gekookte ham Breng e... bekijk recept »

Zalmtompouce met bieslook-kappertjesroom

4 plakjes bladerdeeg 1 ei 20 g bieslook 125 ml slagroom 2 el kappertjes 1 snufje zout 1 snufje peper 150 g gerookte zalm 1 kleine rode ui 150 ml knoflooksaus 1 bakplaat bekleed met bakpapier 1 mixer of garde 1 satéprikker1. Verwarm... bekijk recept »

Biefstuk met paddenstoelen en bieslook

4 el olijfolie 150 g paddenstoelen seizoenmix 6 mini-biefstuk 1 snufje zout 1 snufje peper 4 el slagroom 2 el bieslook1. Verhit een beetje olie in het gourmetpannetje. Bak de paddenstoelen in 3 min. gaar. Schep ze op een bordje. 2. Verhit weer ... bekijk recept »

Schuimige courgettesoep met bieslook en toast

1 sjalot 150 g courgettes 2 el olijfolie 500 ml groentebouillon (van tablet) 4 el droge witte wijn 15 g verse basilicum 50 g tuinerwten (diepvries) 4 sneetjes witbrood 25 g verse bieslook 150 ml melk 1 el roomkaas naturel1. V... bekijk recept »

Kalfsfricandeau met sherry-mosterdsaus

30 g stoneleeks 25 g verse bieslook 600 g kalfsfricandeau 2 el grove mosterd 50 g roomboter 50 ml droge sherry 200 ml koksroom1. Halveer de stoneleeks en blancheer samen met de bieslook in kokend water met zout (enkele sprietjes achterhou... bekijk recept »

Linguine met gerookte zalm en citroen

1 kleine citroen (schoongeboend) 125 ml crème fraîche 2 el verse bieslook (fijngeknipt enkele sprieten) 150 g linguine (pasta) 100 g warmgerookte zalmblokjes1. Rasp de gele schil dun van de citroen. Meng de crème fraîche met d... bekijk recept »

Snelle zalmmousse

2 pakjes gerookte zalm (à 100 g) 1 zakje verse bieslook (25 g) ½ pakje MonChou zacht en luchtig (à 200 g) (versgemalen) peper 4 sneetjes boerenvolkoren sesambrood1. Helft van zalm in kleine stukjes snijden. Bieslook fijnkn... bekijk recept »

Pagina 10 van 100