Recepten met ossenhaas

151 recepten met ossenhaas

Ossenhaas

Ossenhaas Rund: Ossenhaas is het malste en mooiste deel van het rund.

Runderfiletspiesjes met champignons en paprikas

600 g runderfilet (ossenhaas, in blokjes)2 uien (in ringen)4 sneetjes gezouten spek (in plakjes)1 rode paprika (in blokjes)1 groene paprika (in blokjes)1 piment (in ringetjes)125 g champignons (in schijfjes)40 g geklaarde boter5 el cognac4 el ketchup... bekijk recept »

Haasje in bladerdeeg

Voor 4 personen: 600-800 g ossenhaas of varkenhaas 4 sjalotjes, fijngesnipperd 400 g paddestoelen (cantharellen, oesterzwammen of champignons), gesneden +/- 8 plakjes parma- of rauwe ham +/- 8 plakjes roomboter bladerdeeg verse peper tuinkruiden room... bekijk recept »

Asperges met varkenshaas en paddestoelenroomsaus

Voor 4 personen: 1.5 kg. asperge 0.5 dl. wijn, witte 2 varkenshaasjes 50 gr. boter 200 gr. paddestoelenmelange 120 ml. crème fraîche Rozemarijn Peper ZoutNeem bij voorkeur een paddestoelenmelange van bijvoorbeeld shii-take, oesterzwammen en champions... bekijk recept »

Ossenhaasbiefstukjes met sjalot en gegrilde roodlo

2 el. olijfolie 1 kg. ossenhaas 1 stuks bildtstar 4 kropjes roodlof 2 stuks sjalotten 4 el. kaas, oude 2 sneetjes broden, bruin 2 el. ketchup 1 el. ketjap manis 1/2 glas wijn, rode 2 stuks eieren Zout PeperWas de aardappelen en prik met een vork gaat... bekijk recept »

Ossenhaasjes met rode portwijn en morieljes

750 g runderfilet (ossenhaas) 60 g gedroogde morieljes 60 g roomboter 5 cl rode porto 4 sjalotten peper zout 30 g geklaarde boterDe morieljes in wat lauw water laten zwellen. Laten uitlekken en het weekwater opvangen. Het weekwater zeven. De morielje... bekijk recept »

Ossenhaasjes met rode portwijn en morieljes

Voor 4 personen:750 g runderfilet (ossenhaas) 60 g morieljes (gedroogd) 60 g boter (roomboter) 5 cl porto (rood) 4 sjalotten peper zout 30 g boter (geklaard)- De morieljes in wat lauw water laten zwellen. Laten uitlekken en het weekwater opvangen. He... bekijk recept »

Ossenhaasjes met rode portwijn en morieljes

750 g runderfilet (ossenhaas) 60 g morieljes (gedroogd) 60 g boter (roomboter) 5 cl porto (rood) 4 sjalotten peper zout 30 g boter (geklaard)De morieljes in wat lauw water laten zwellen. Laten uitlekken en het weekwater opvangen. Het weekwater zeven.... bekijk recept »

Runderfiletspiesjes met champignons en paprika's

600 g runderfilet (ossenhaas)2 uien4 sneetjes spek (gezouten)1 paprika (rood)1 paprika (groen)1 Spaans pepertje (piment)125 g champignons40 g boter (geklaard)5 eetlepels cognac4 eetlepels ketchuppeperzout- Het spek in plakjes van 1 centimeter dik sni... bekijk recept »

visrollade met witte wijnsaus

Voor 2 personen: 2 kabeljauwhaasjes 6 blaadjes salie 4 plakjes rauwe ham 2 el olijfolie 250 g koelverse aardappelpuree 10-12 Taggiasche olijven, fijngehakt 100 ml droge witte wijnLeg 2 plakjes ham naast elkaar, laat ze een beetje overlappen en leg er... bekijk recept »

Boeuf Stroganoff

800 g runderfilet (ossenhaas) 1 mespuntje korianderpoeder 250 g champignons 60 g boter (bakboter) 2 sjalotten 5 cl vodka 0.2 dl vleesbouillon 30 g tomatenpuree 0.2 dl room peper en zoutHet vlees enige uren vooraf in reepjes snijden ter grootte van ee... bekijk recept »

Pagina 15 van 16