Recepten met runderlappen

534 recepten met runderlappen

Runderlappen

Runderlappen Rund: Prachtig vlees om te braden, heeft langere tijd nodig om gaar te worden op een laag vuur.

Ovengroenten winter

1 kleine knolselderij 500 g winterwortels 6 sjalotten (gepeld) 4 el olijfolie 1½ tl zeezout (grof)1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de knolselderij in plakken van ca. 1 1/2 cm dik en schil ze. Snijd de plakken in blokjes... bekijk recept »

Hollands draadjesvlees

1 kg rib-runderlappen (op kamertemperatuur) 100 g boter 6 uien (in ringen) 50 g bloem 2 rundvleesbouillontabletten 800 ml kraanwater 6 kruidnagels 4 laurierblaadjes 8 el azijn 6 el ketjap manis1. Verwarm de oven voor op 14... bekijk recept »

Runderlapjes met madeira

500 g runderlappen 2 uien 1 rode paprika 3 eetlepels boter of margarine zout en (versgemalen) peper 1 blik gepelde tomaten (400 ml) 4 takjes peterselie 2 teentjes knoflook 4 eetlepels Madeira1. Vlees in 4 porties verdelen. Uien p... bekijk recept »

Rundvleespasteitjes

100 g spekreepjes 500 g rib-runderlappen (op kamertemperatuur) 2 el bloem 2 rode paprika's 2 tenen knoflook 1 rode peper 2 tl gemalen komijn (djinten) 2 tl milde paprikapoeder 1 el worcestershiresauce 400 ml runderbouillon (van... bekijk recept »

Vlaamse runderstoof

800 g rib-runderlappen (in grote stukken) 4 stengels dunne prei 25 g boter 2 teentjes knoflook (fijngesneden) 300 g winterwortel (in plakjes) 6 takjes tijm (gerist) 1 laurierblad 1 flesje donker bier 1 snee stevig ... bekijk recept »

Vlaamse runderstoof

500gr rib-runderlappen 2 dikke sneden brood 6 sjalotten 1 flesje lichtbruin Vlaams bier (geen trappist; dat is te bitter) 70 g boter 1 eetlepels bloem 1,5 eetlepel bruine basterdsuiker 1 eetlepel mosterd 1 winterpeen in plakjes 1 blaadje laurier, 1 t... bekijk recept »

Rendangpasteitjes

1 schaal rib-runderlappen (500 g) 1 el zonnebloemolie 2 uien (gesnipperd) 1 bakje boemboe rendang vlees (100 g) 1 pakje kokosmelk (200 ml) 8 plakjes bladerdeeg ((pak 450 g, diepvries), ontdooid) 1 ei (losgekl... bekijk recept »

Stoof met bastognekoeken van Sandra Dietvorst

500 g runderlappen (in blokjes gesneden) 2 eetlepels bloem 50 g boter 2 grote uien (in ringen) 4 tenen knoflook (geperst) 1 flesje bier (Leffe dubbel) scheutje natuurazijn 2 laurierblaadjes 4 kruidnagels 4 bastog... bekijk recept »

Boeuf Bourguignon (stoofschotel met wijn en rundvlees)

700 g magere runderlappen (of sukadelapjes) 1 ui 1 winterpeen 175 g champignons 2 el olie 30 g roomboter 125 g magere spekblokjes 12 sjalotten 1 teen knoflook 1 el bloem 300 ml volle rode wijn (Bourgogne) 190 ml vleesf... bekijk recept »

Indonesisch draadjesvlees

1 rode peper 2 uien 5 cm gember (zakje 150 g) 1 limoen (schoongeboend) 4 tenen knoflook 1 el koriander 1 el gemalen laos 1 el gemalen geelwortel (kurkuma) 1 el gemalen komijn (djinten) 500 g rib-runderlappen (op kamer... bekijk recept »

Pagina 1 van 54