Recepten met zeeduivel

283 recepten met zeeduivel

Zeeduivel

Zeeduivel Zeeduivel is een vis die leeft in de Noord-Atlantische Oceaan, van Noorwegen tot Mauritanië, en ook in het Middellandse Zeegebied. Het is een grote vis, die tot een lengte van 2 meter en een gewicht van 40 kilogram kan bereiken. Zeeduivel heeft een plat, dof bruingroen lichaam, dat zich eensklaps in de staart versmalt. De vis heeft een grote bek met scherpe tanden, waarmee hij zijn prooi vangt. Zeeduivel is een populaire vissoort in veel landen, waaronder Nederland, België en Frankrijk. Het vlees van zeeduivel is stevig en heeft een delicate smaak. Zeeduivel kan op verschillende manieren worden bereid, waaronder bakken, grillen, pocheren en stoven.

Vissersstoofpotje met langoustines

400 g zeeduivelfilet (in blokjes)4 langoustines (rauw)500 g mosselen1 stukje gember (2cm, duimdik)2 limoenen (sap en zeste)1 rode chilipeper2 stengels citroengras400 ml kokosmelk2 teentjes knoflook1 kl paprikapoeder (scherp)2 el olie300 g basmatirijs... bekijk recept »

Zarzuela

400 g zeeduivel400 g zeebaars400 g kabeljauw500 g inktvis6 amandelen2 uien3 tomaten100 ml droge, witte wijn2 el Brandewijn400 ml visbouillon2 tenen knoflook1 el peterselie (gehakt)100 g mosselen (gekookt en uit de schelp)bloemolijfoliepeperzout1. Ver... bekijk recept »

Zeeduivelspiesjes met mangosalsa

650 g zeeduivelfilet1 mango (rijp, geschild en in blokjes)0.5 rode paprika (in blokjes)1 pruimtomaat (in blokjes)1 rode ui (kleine, gesnipperd)1 groene chilipeper (gesnipperd)1 el gekonfijte gember (gesnipperd)1 el koriander (gehakt)1 el bieslook (ge... bekijk recept »

Zeeduivelfilet met rijst en saffraan

600 g zeeduivelfilet (in blokjes)150 g gedroogde tomaten (fijngesneden)250 g langkorrelrijst2 l visfond2 el jenever (oud)40 g kaas (gemalen)1 cl extra vierge olijfolie75 g bakboter1 tl komijnzaad10 druppels tabasco1 potje saffraanpoederpeperzout1. Sn... bekijk recept »

Vissoep met gele curry

2 cm gember (in plakjes)1 teentje knoflook (in plakjes)1 chilipeper1 stengel citroengras (geplet)2 el plantaardige olie2 el gele currypasta (potje)250 ml kokosmelk750 ml visbouillon250 g verse zalm (in blokjes)250 g zeeduivelfilet (in blokjes)1 worte... bekijk recept »

Bouillabaise

4 rode ponen (panklare)400 g visfilets (kabeljauw, zeeduivel...)4 moten paling (liefst zeepaling)200 g scampi500 g mosselen8 langoustines2 vleestomaten1 el geconcentreerde tomatenpuree1 l visfondolijfolie4 knoflookteentjes1 prei1 venkel1 ui1 rode pep... bekijk recept »

Nieuwpoortse waterzooi met Brood cretons

1 liter visfumet 1 kg lotte, zeeduivel( verdelen in 6 stukken) 3 moten zalm (1/2m p/p) 6 stuk st Jacobsschelpen (1p/p) 6 grote scampi (1p/p) 6 filet zeetong (1 opgerolde filet p/p) 3 filet griet (1/2 f p/p) 200 ml verse room 5 cl Ricard 1 staal pr... bekijk recept »

Vispannetje à la Véronique

250 gram kabeljauwfilet 250 gram zalmfilet 250 gram zeeduivel 8 tongfilets 200 gram garnalen 4 wortelen 4 stengels enkel wit van prei 200 ml droge witte wijn 500 ml visfond (uit bokaal) 400 ml volle room 1 eetlepel gehakt marjolein 1 eetlepel ... bekijk recept »

arroz de peixe

150 gram witvis, liefst zeeduivel 12 stuks gamba of tiger shrimp 200 gram kipfilet of dij 5 eetlepels olijfolie 2 stuks flinke uien 6 teentjes knoflook 1 stuks grote tomaat of 2 kleinere 1 bos verse koriander 4 takjes peterselie 1 glas witte... bekijk recept »

Stoemp van asperges

½ bloemkool ½ bot groene asperges ½ bot witte asperges 1 ui 400 g bloemaardappelen peper en zout muskaatnoot 1 klontje boter 1 ei 1 scheutje melk 4 filets Lotte (staartvis of zeeduivel) peper en zout 150 g boter 1 citroen e... bekijk recept »

Pagina 28 van 29