Recepten met zeeduivel

283 recepten met zeeduivel

Zeeduivel

Zeeduivel Zeeduivel is een vis die leeft in de Noord-Atlantische Oceaan, van Noorwegen tot Mauritanië, en ook in het Middellandse Zeegebied. Het is een grote vis, die tot een lengte van 2 meter en een gewicht van 40 kilogram kan bereiken. Zeeduivel heeft een plat, dof bruingroen lichaam, dat zich eensklaps in de staart versmalt. De vis heeft een grote bek met scherpe tanden, waarmee hij zijn prooi vangt. Zeeduivel is een populaire vissoort in veel landen, waaronder Nederland, België en Frankrijk. Het vlees van zeeduivel is stevig en heeft een delicate smaak. Zeeduivel kan op verschillende manieren worden bereid, waaronder bakken, grillen, pocheren en stoven.

Cotriade

1,25 kg visfilets met wit visvlees (bv. heek, koolvis, zeeduivel, wijting, zeebaars... ) 1 l visfumet 400 g aardappelen 2 middelgrote uien 1 glaasje cider (facultatief) 50 g boter 1 royale eetlepel room 4 dikke sneden stokbrood 1/2 bosje gehakte pete... bekijk recept »

Drie moderne tapas

Rolletje gemarineerde zalm met pesto: 4 grote zuringbladen (of groot blad van raketsla) 4 plakjes gemarineerde zalm (te koop in de winkel) 100 g groene pesto zwarte peper Rolletje rosbief met nori, komkommer, wortel: 150 g gebraden rosbief, in plakje... bekijk recept »

Gemarineerde tonijn met venkelsalade

4 stukken tonijnfilet van 125 g 1/2 sinaasappel 4 eetlepels olijfolie 1 eetlepel balsamicoazijn 1 venkelknol 75 g rucola 2 eetlepels zwarte olijven zonder pit 25 g pijnboompittenBoen de sinaasappel schoon en rasp een halve eetlepel oranje schil eraf.... bekijk recept »

Koolvis met kervelsaus

1 uitje 1/2 bosje kervel (ca. 25 g) 300 g koolvisfilets 10 g boter 1 eetlepel citroensap 1 theelepel kruidenbouillonpoeder allesbinder 1 theelepel mosterd 1 dl halfvolle melk- Pel het uitje. Hak het uitje met de kervel zeer fijn. - Was de koolvisfile... bekijk recept »

Zeebanket in een aardappelbakje

10 aardappelen (Bintje) 2 eieren 40 g boter (roomboter) peper zout nootmuskaat 75 g paneermeel 12 sint-jakobsnoten 1 citroen 200 g zeeduivelfilet 100 g champignons 200 g Noordzeegarnaal (ongepeld) 15 g bloem (tarwebloem) 1 dl room 0.5 takjes petersel... bekijk recept »

Vissoep uit le Marche

750 gram verse vis, zoals tarbot, schelvis, poon, kabeljauw, zeeduivel, garnalen of inktvis (pesce fresco, rombo, nasello, merluzzo, gamberi o seppia/calamaro) 1 potje venusschelpjes (vongole) 6 zoute anjovisfilets 2 uitgeperste teentjes knoflook 1 f... bekijk recept »

Vissoep uit le Marche

750 gram verse vis, zoals tarbot, schelvis, poon, kabeljauw, zeeduivel, garnalen of inktvis 1 potje venusschelpjes 6 zoute anjovisfilets 2 uitgeperste teentjes knoflook 1 fles tomatensaus 2 eetlepels fijngehakte peterselie 2 dl droge witte wij... bekijk recept »

Garnalenspies en visbrochette met salsa picante

Garnalenspiesjes: 16 (diepvries) gepelde tijgergarnalen 2 eetlepels roerbakolie 1 teentje knoflook (geperst) peper (versgemalen) 8 kerstomaatjes Visbrochettes: 200 gram zeeduivel (blokjes van 2 cm) 200 gram zalmfilet (blokjes van 2 cm) 200 gram boter... bekijk recept »

Fondue in olie

200 gram gezeefde bloem 2 eieren 1 dl water 1 flesje bier garnalen mosselen kabeljauwfilet tarbot zeeduivel zeewolf tonijn schol zalm Oriëntaalse dipsaus: 1 dl sojasaus 1 eetlepel citroensap 1 theelepel sambal oelek 1 theelepel sesamolie 2 eetlepels ... bekijk recept »

Mediterrane vissoep met rouille

600 g gemengde visfilets zoals zeewolf, roodbaars, tilapia, rode mul, zeeduivel, wijting, koolvis 2 teentjes knoflook geperst 1 eetlepel tijm fijngehakt 3 eetlepels olijfolie 1 ui in ringen 1 stengel bleekselderij in boogjes 1 wortel in plakjes 1 ven... bekijk recept »

Pagina 25 van 29