Recepten met zeeduivel

283 recepten met zeeduivel

Zeeduivel

Zeeduivel Zeeduivel is een vis die leeft in de Noord-Atlantische Oceaan, van Noorwegen tot Mauritanië, en ook in het Middellandse Zeegebied. Het is een grote vis, die tot een lengte van 2 meter en een gewicht van 40 kilogram kan bereiken. Zeeduivel heeft een plat, dof bruingroen lichaam, dat zich eensklaps in de staart versmalt. De vis heeft een grote bek met scherpe tanden, waarmee hij zijn prooi vangt. Zeeduivel is een populaire vissoort in veel landen, waaronder Nederland, België en Frankrijk. Het vlees van zeeduivel is stevig en heeft een delicate smaak. Zeeduivel kan op verschillende manieren worden bereid, waaronder bakken, grillen, pocheren en stoven.

Vispastei

10 grote garnalen 1 eetlepel citroensap 400 gr tongschar- (of wijting)filet 2 eiwitten 2 dl creme fraiche Zout Peper 40 gr boter 4 sjalotten, fijngehakt 150 gr champignons, fijngehakt 4 eetlepels peterselie, fijngehakt 450 gr bladerdeeg (10 plakjes) ... bekijk recept »

Zeevruchtenpasta

400 g spaghetti20 mosselen2 inktvissen (in ringen)12 scampi's (gepeld, met het staartje er nog aan)100 g garnalen (gepeld)300 g zeeduivel (in hapklare stukken)1 venkelknol2 preiwitten1 dl room2 el Noilly Prat2 dl droge, witte wijnolijfolie2 teentjes ... bekijk recept »

Zeeduivelmedaillon met tompoes van groenten

zout en peper 4 eetlepels Solo 4 eetlepels suiker 1 aubergines 1 courgette 4 tomaten 1 teentje look 250 g champignons 2 eetlepels citroensap 600 g zeeduivel medaillons 1 ui 1. Snijd de tomaten in 4 stukken, ontpit ze en schik ze op een ovenp... bekijk recept »

Gemarineerd zeeduivelspiesje op de barbecue

500 gr zeeduivel 4 sneetjes gerookte zalm 2 grote uien 1 citroen 2 klontjes suiker 4 stronkjes witloof 1 rode paprika 2 sjalotjes 5 dl melk scheutje zoete likeur marjolein,bieslook,dragon,dille,p.z,notenolie1. Voor de marinade2. Meng alle kruiden met... bekijk recept »

Zeeduivelbrochettes

600 gr zeeduivelstaart 16 plakjes dungesneden gerookte ham 16 kleine Parijse champignons olijfolie 1 teentje knoflook 1,5 el tomatenpuree 6 el mayonaise peper&zout (pezo) 4 platte metalen spiezen1. Borstel de champingnons schoon.2. Snij de zeedui... bekijk recept »

lotte met prosciutto en tomatencoulis

600 gr lotte/zeeduivel 4 sneetjes prosciutto 4 tomaten 1 ui 8 zongedroogde en gemarineerde tomaten olijfolie 1 dl groentebouillon oregano 1. verdeel de vis in 4 mooie stukken , kruid met peper. Wikkel elk stuk in een plakje ham. Bak de rolletjes ... bekijk recept »

Bouillabaisse

ca. 1.5 kg gemengde vis en zeevruchten. zoals mulzonneviszeeduivelgrote garnalen en venusschelpen.1.2 liter water230 gram tomatenenkele saffraandraadjes90 ml olijfolie1 ui in ringen1 prei in ringen1 stengel bleekselderij in stukjes2 teentjes knoflook... bekijk recept »

Zeeduivelham In Rozemarijnboter, Knoflookbitterballen

4 zeeduivelmootjes a 100 gram met bot/graat ? dl droge witte wijn ? paprikain blokjes kippenbouillon 40 gram risottorijst 2 teentjes gerookte knoflookfijngesneden 30 gram boter 1 eiwit losgeslagen 20 gram geraspte oude kaas 2 blaadjes gelatine zout e... bekijk recept »

Indiase Viscurry Met Pompoen En Kokos-kerriesaus

4 stevige moten witte visbijvoorbeeld zeeduivel of (minder duur) schelvis sap van een halve limoen 1 flinke theelepel kurkuma 10 tenen knoflookniet gepeld een stukje verse gember (ong. 6 cm.) 250 gram sjalottenin ringetjes 700 gram pompoenin blokjes... bekijk recept »

Bouillabaisse Op Mijn Wijze

1 kg gemengde hele zeevis zoals rode mulrode poonwijtingzeebaarsdoradezeeduivel (3 soorten minimaal) eventueel extra graten van zeevis 500g. rijpe tomaten 1 ui 2 tenen knoflook bosje peterselie 3 laurierbladeren klein plukje rozemarijn takje tijm env... bekijk recept »

Pagina 23 van 29