Recepten met zeebaars

143 recepten met zeebaars

Zeebaars

Zeebaars Lengte ± 65 cm. Er zijn wel 300 soorten zeebaars. De afmetingen variëren van 0,05 tot 300 cm. In Europa komen 15 soorten voor.

Toast met zeebaars met lookmayonaise

350 g zeebaars olijfolie 2 bagels 4 el mayonaise 3 teentjes look 1 tl citroensap 2 el verse bieslook 2 el verse peterselie 2 vleestomaten 1 zakje rucola peper zout1. Snij de zeebaars in 4 gelijke porties. Kruid ze aan beide kanten flink met pe... bekijk recept »

Aardappelcurry met zeebaars

4 grote, vastkokende aardappelen 4 zeebaarsfilets 2 wortelen 200 g shiitakes 1 paksoi 1 ui 2 el currypasta (type panang curry - milde Thaise curry) 5 dl visbouillon 2 dl kokosroom 2 el vissaus 2 el sesamolie 4 stengels citroengras 5 cm gemberworte... bekijk recept »

Zeebaars met kruidenrisotto en romesco

50 g risotto rijst 1 ui 1 fles droge witte wijn 50 g gerapste parmezaanse kaas 2 eetlepels Solo 600 g zeebaarsfilets 1 theelepel oregano 20 spaanse mosseltjes 1 rode paprika (geschild en ontdaan van zaadjes) 1 handvol gebroken amandelen peper ... bekijk recept »

Cannelloni van zeebaars met gekonfijte aardappel

1 wortel 1 prei 2 dl maïsolie 0.5 dl soyasaus 1 eetlepel suiker 2 eetlepels korianderblaadjes 1 eetlepel vers graspte gember sap van 4 limoenen peper en zout 350 g krielaardappeltjes 0.5 dl room 0.5 dl extra vergine olijfolie Solo Vloeibaar ... bekijk recept »

Op vel gebakken zeebaars met oestersaus

500 gr zeebaarsfilet met vel 12 oesters 600 gr bloemige aardappelen 1,5 dl magere melk 1 el olijfolie 300 gr spinazie peper&zout (pezo) nootmuskaat bieslook 1. Kook de aardappelen, pureer ze, voeg de melk toe. 2. Bestrijk een wokpan met olijfoli... bekijk recept »

Zeebaars in de oven

2 grote zeebaarzen 2 el venkelzaad 2 rode uien 2 venkelknollen 2 citroenen sap van 1 citroen 1 bosje verse peterselie olijfolie 1 dl witte droge wijn peper zout1. Snij de uien, de venkel en de citroenen in plakken. Haal de vissen leeg, ontschu... bekijk recept »

Zeebaars met citrussaus

2 stuks zeebaarsfilets (samen 600 à 800g) 2 sap en zestes sinaasappelen 1 sap citroen 1 koffielepel honing 10 cl olijfolie 1. kook het sap van de sinaasappelen en de citroen op een zacht vuurtje tot de helft in. Voeg de honing toe en kruid met pep... bekijk recept »

Zeebaars met auberginekaviaar en salsa van tomaat

4 aubergines scheutje olijfolie 2 teentjes knoflook 1 takje tijm 1 laurierblad 4 tomaten 1 sjalotje 5 takjes basilicum 400 gr zeebaars 150 gr rucola 20 gr parmezaanse kaas peper, zeezout 1. Snijd de aubergines in vier (in de lengte-richting)... bekijk recept »

Zeebaars met spinazie en sinaasappel

8 zeebaarsfilets met vel, elk 120 gr 1 venkelknol 3 sinaasappels 3 el olijfolie 250 gr spinazie peper&zout (pezo)1. Spoel de vis onder stromend water en dep droog.2. Kuis de venkelknol en snij in de lengte in julienne (reepjes).3. Pers 1 sinaasap... bekijk recept »

Zeebaars met grijze garnalen

4 gefileerde zeebaarzen, elk 200 gr 300 gr gepelde grijze garnalen 150 gr kleine Parijse champignons 4 sjalotten 1/2 citroen, enkel het sap 1 teentje knoflook, geperst 1 glas droge witte wijn 500 ml visbouillon (blokje) 1 el opgeklopte room solo,... bekijk recept »

Pagina 4 van 15