Recepten met schelvis

254 recepten met schelvis

Schelvis

Schelvis Veel mensen vinden hem nog lekkerder dan kabeljauw. Veel vitamines. Helaas erg mager 0, 2% vet; eiwit 16%.

Visserspannetje onder bladerdeeg

6 plakjes bladerdeeg (diepvries)200 g zalm (in blokjes)200 g visfilet (witte vis, type schelvis)500 g mosselen2 preiwitten4 wortelen1 sjalot1 el bladpeterselie (gesnipperd)1 el verse tijm (gesnipperd)200 ml droge, witte wijn200 ml room1 el maïszetmee... bekijk recept »

Ovenschotel met vis

400 g visfilets (witte vis: kabeljauw, schelvis, koolvis,...)1 kg bloemig kokende aardappelen1 ui1 teen knoflook1 el dragon (gehakte)30 g kaas (geraspt)melkboteroliepeperzoutnootmuskaat1. Schil de aardappelen. Kook ze gaar in lichtgezouten water. 2. ... bekijk recept »

Vispastei met prei

2 aardappelen (grote)1 preiwit2 rollen bladerdeeg (kant-en-klaar)750 g visfilet (koolvis, schelvis, zalm)600 ml melk300 ml room50 g bloem50 g boter1 eidooier (losgeklopt)1 blaadje laurierbladpeterselie (fijngesnipperd)uit de molen pepergrof zeezout1.... bekijk recept »

Visstoofpotje met chorizo en paprikacoulis

2 sjalotten2 teentjes knoflook2 bokaaltjes gegrilde paprika's (rode)100 ml groentebouillon4 stukken visfilets (bv. kabeljauw of schelvis)8 plakjes chorizorucolacitroenolijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de gegrilde paprika... bekijk recept »

Mediterrane Kabeljauwschotel met Gamba`s !!

400 gr kabeljauwfilet 8 grote gamba's 4 trostomaten 2 uien 4 teentjes knoflook 1/2 rode gele en groene paprika sap van 1/2 citroen 1 tl dragon,tijm,rozemarijn 1 1/2 tl oregano 1 el verse peterselie zwarte peper uit de molen en zeezout 150 ml... bekijk recept »

Gerookte vis 'à la carbonara' met een salade van

350 g spaghetti 500 g sperziebonen 3 middelgrote uien 3 teentjes knoflook 2 citroenen 10 cherrytomaatjes 1 klein bosje verse peterselie (ongeveer 20 g) 200 g gerookte visfilets, bijv. zalm, forel, makreel of schelvis 3 el Solo Vloeibaar Light 6 ... bekijk recept »

Bouillabaisse Met Croutes En Stokbrood

Benodigdheden voor 1 liter bouillon (4 a 5 personen). saffraandraden 5 a 6 teentjes knoflook olijfolie 2 middelgrote uien 2 middelgrote preien 2 stengels selderij 1 venkelknol 500 g tomaten 1 sinaasappel 10 a 12 takjes peterselie 1 eetlepel tomatenpu... bekijk recept »

Bouillabaisse

- 8-10 eetlepels olijfolie of andere olie - 250 gr. in dunne plakken gesneden uien - 250 gr. gepelde vleestomaten - 2-3 geperste teentjes knoflook - dunne schil van 1/4 goed geboende sinaasappel - wit van 1 middeldikke prei - 800 gr. panklare verse ... bekijk recept »

Bouillabaisse

Courte Bouillon: 250 gr uien 150 gr prei 3/4 dl olijfolie 1 liter water of 3/4 liter droge witte wijn en 1/4 liter water 500 gr visafval(koppen,graten en vinnen) 750 gr rijpe tomaten 50 gr verse fijngehakte venkel of 1/4 theel gedroogde fijngestampte... bekijk recept »

Gevulde koolvis met waterkerssausje

Voor 4 personen: 4 koolvisfilets 2 sneetjes gerookte zalm 1 pakje waterkers 1/4 courgette 1 eidooier 2 à 3 eetl. room 50 g boter 3 eetl. geraspte Parmezaanse kaas 1/2 L visbouillon (1 blokje opgelost in 1/2 L heet water) 1 à 2 eetl. paneermeel kruide... bekijk recept »

Pagina 25 van 26