Recepten met schelvis

254 recepten met schelvis

Schelvis

Schelvis Veel mensen vinden hem nog lekkerder dan kabeljauw. Veel vitamines. Helaas erg mager 0, 2% vet; eiwit 16%.

Zuppa Alla Pesce Siciliana

750 gram gefileerde zeevisbij voorkeur 3 verschillende soorten zoals kabeljauw of schelvisroodbaars en mul of rode poon - 4 eetl. olijfolie - 2 uiengrof gesnipperd - 2 teentjes knoflookragfijn gehakt - 2 bleekselderijstengelsgrof gesnipperd - 2.5 dl ... bekijk recept »

Gefillte Fisch

Voor de bouillon:2 worteltjes in plakjes (je hebt voor de garnering minstens 16 plakjes nodig)1 ui in ringen1 of 2 vissenkoppen (geen vette)2 tl zout1-3 tl suiker1/4-1/2 tl witte peper of 6 peperkorrelsVoor de visballetjes:1 middelgrote uit2 eieren2 ... bekijk recept »

Stoere Vistaart

5 grote aardappelengeschild in blokjes van 2,5 cm. 2 scharreleieren 2 grote handen verse spinazie 1 ui fijngehakt 1 wortelhegalveerd en fijngehakt olijfolie extra vierge 3dl slagroom 2 grote handen geraspte belegen Goudse of Parmezaanse kaas. 1 citro... bekijk recept »

Visstoofpotje met chorizo en paprikacoulis

2 sjalotten2 teentjes knoflook2 bokaaltjes gegrilde paprika's (rode)100 ml groentebouillon4 stukken visfilets (bv. kabeljauw of schelvis)8 plakjes chorizorucolacitroenolijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de gegrilde paprika... bekijk recept »

Visserspannetje onder bladerdeeg

6 plakjes bladerdeeg (diepvries)200 g zalm (in blokjes)200 g visfilet (witte vis, type schelvis)500 g mosselen2 preiwitten4 wortelen1 sjalot1 el bladpeterselie (gesnipperd)1 el verse tijm (gesnipperd)200 ml droge, witte wijn200 ml room1 el maïszetmee... bekijk recept »

Ovenschotel met vis

400 g visfilets (witte vis: kabeljauw, schelvis, koolvis,...)1 kg bloemig kokende aardappelen1 ui1 teen knoflook1 el dragon (gehakte)30 g kaas (geraspt)melkboteroliepeperzoutnootmuskaat1. Schil de aardappelen. Kook ze gaar in lichtgezouten water. 2. ... bekijk recept »

Kabeljauw in tomatensaus

olijfolie 400 ml ( zelfgemaakte tomatensaus) of uit pot 60 ml droge witte wijn 4 verse kabeljauw filets à 150 gr peper en zout 1 citroen in dunne plakjes 2 takjes rozemarijn 1. Gebruik de zelfgemaakte saus om de verse kabeljauw in te garen. 2... bekijk recept »

Bouillabaisse

750 gr zeevis (bijvoorbeeld schelvistonggrietrode poon) 200 gr mosselen 100 gr garnalen Voor de bouillon: 1 flinke ui 1 prei ? winterwortel laurierblaadjes 8 peperkorrels 2 schijfjes citroen enkele takjes peterselie 1? dl witte wijn zout Vo... bekijk recept »

Bouillabaisse

1 kg. vis (b.v. kabeljauwgriettarbotschar of schelvis. Vis naar eigen smaak nemen)250 gr. mosselen1 grote ui300 gr. aard. 3 eetl. oliehalf blik tomaten op sap2 takes tijm2 laurierblaadjes1 eetl. fijngehakte peterseliestukje sinaasappelschil4 teentjes... bekijk recept »

Creoolse Bouillabaisse

2,5 kg diverse vissoorten (bv,zeeduivel,kabeljauw,zeebaars,schelvis,tonijn),500 gr steurgarnalen,1 dl olijfolie,1 ui,1 selderijstengel,1 rode en een 1/2 groene paprika,3 tenen knoflook,1/2 theelepel gedroogde chilies,evt. wat saffraan,2 eetl. peterse... bekijk recept »

Pagina 24 van 26