Recepten voor sardine

32 recepten voor sardine

Sardine

Sardine Er zijn veel soorten sardines. In Europa wordt sardien aangevoerd uit de Atlantische Oceaan, Middellandse Zee en Noordzee. De afmeting is ongeveer 25 cm. Kleine sardines komen vaak uit Italië.

Receptenzoeker

Tomatensoep met sardine-crostini's

4 trostomaten 2 uien 1 el olijfolie 110 g Italiaanse tomatensoep 8 sneetjes volkorenbrood 240 g sardinefilets 1 teen knoflook1. Grill verwarmen. Tomaten wassen en in stukjes snijden. Uien pellen en snipperen. Olijfolie in pan verhitten en... bekijk recept »

Sardine-tomatenquiche met ui

1 pak bladerdeeg (koelvers 230 g) 6 uien 2 eetlepels olijfolie 1 theelepel paprikapoeder 6 eieren 1/2 l gezeefde tomaten 1 zakje verse peterselie (30 g) 2 blikjes sardinefilets (a 120 g)1. Oven voorverwarmen op 200 °C. Vo... bekijk recept »

Gefrituurde ansjovis met wasabi-mayonaise en dille

150 g bloem 400 g verse ansjovissen 100 g maïszetmeel 1 mespunt wasabi 1 eigeel 2 dl arachideolie 1 koffielepel mosterd 1 eetlepel citroensap 1 eetlepel fijngehakte dille 50 cl zeer koud bruiswater1. Voor de mayonaise: meng het eigeel, de moster... bekijk recept »

Tomaat-sardine-ovenschotel

2 blikken gepelde tomaten (a 400 g) 1 ui (in ringen) 3 takjes verse tijm 2 el olijfolie 1 teen knoflook (geperst) 3 blikjes sardinesfilets (a 120 g) 1 blikje olijven (gevuld met ansjovis (200 g), uitgelekt) 4 ta... bekijk recept »

Bladerdeegtaartjes met venkel en sardine

4 plakjes (roomboter)bladerdeeg (diepvries) 1 kleine venkelknol 1 rode ui 2 blikjes sardines (à 120 g) 3 eetlepels olijfolie extra vierge met basilicum ½ eetlepel balsamicoazijn zeezout versgemalen peper 1. Oven voorverwarme... bekijk recept »

Sardine-beignets

500 gr. verse sardines 2 eieren olijfolie 125 dl. melk partjes citroen zout naar smaak 100 gr. bloem versgemalen zwarte peper naar smaak. Meng de bloem met het zout en de peper in een middelgrote kom. Maak een kuiltje in het midden en breek daar de ... bekijk recept »

sardine rilette

1 blikje sardines 1 hard gekookt ei 1 teentje look 1 eetlepel provencaalse kruiden 1 eetlepel olijfolie 1 theelepel citroensap zout peper 1. pel de hardgekookte eieren en maak heel fijn in een kom samen met de sardines.2. pers de look en meng met... bekijk recept »

Sardine-ansjovissalade met knoflookcroutons

1 ciabattabrood, in brede repen4 eetl. olijfolie2 teentjes knoflook, geperst1 eetl. rodewijnazijnversgemalen peper1 (rode) ui, in smalle ringen2 blikjes sardines (250 g), uitgelekt1 blik ansjovis (125 g), uitgelekt2 vleestomaten, in partjes2 eetl. ge... bekijk recept »

Pizza met sardine en ansjovis (Itali )

1 pak wit brooddeeg mix4 eetl. olijfolie6 eetl. kant-en-klare tomatensaus naar keuze1 rode ui, in ringen1 blikje sardinefilets8 ansjovisfilets op olie2 eetl. kappertjes of groene gehakte olijven2 teentjes knoflook, in plakjes50 g geraspte Parmezaanse... bekijk recept »

SARDINE UIT BLIK GERECHT

2 blikjes sardine in tomatensaus - aardappelpuree - parneermeel(zoveel nodig om te binden) - 1 ei - 1 e chutney - 1 uifijn 1. Verdeel aardappelpuree over ingevette ovenschaal en meng alle ingredienten en doe over aardappelpuree. 2. Bak voor 30 min. o... bekijk recept »

Pagina 1 van 4

Receptenzoeker