32 recepten met sardine
4 trostomaten 2 uien 1 el olijfolie 110 g Italiaanse tomatensoep 8 sneetjes volkorenbrood 240 g sardinefilets 1 teen knoflook1. Grill verwarmen. Tomaten wassen en in stukjes snijden. Uien pellen en snipperen. Olijfolie in pan verhitten en... bekijk recept »
1 pak bladerdeeg (koelvers 230 g) 6 uien 2 eetlepels olijfolie 1 theelepel paprikapoeder 6 eieren 1/2 l gezeefde tomaten 1 zakje verse peterselie (30 g) 2 blikjes sardinefilets (a 120 g)1. Oven voorverwarmen op 200 °C. Vo... bekijk recept »
150 g bloem 400 g verse ansjovissen 100 g maïszetmeel 1 mespunt wasabi 1 eigeel 2 dl arachideolie 1 koffielepel mosterd 1 eetlepel citroensap 1 eetlepel fijngehakte dille 50 cl zeer koud bruiswater1. Voor de mayonaise: meng het eigeel, de moster... bekijk recept »
2 blikken gepelde tomaten (a 400 g) 1 ui (in ringen) 3 takjes verse tijm 2 el olijfolie 1 teen knoflook (geperst) 3 blikjes sardinesfilets (a 120 g) 1 blikje olijven (gevuld met ansjovis (200 g), uitgelekt) 4 ta... bekijk recept »
4 plakjes (roomboter)bladerdeeg (diepvries) 1 kleine venkelknol 1 rode ui 2 blikjes sardines (à 120 g) 3 eetlepels olijfolie extra vierge met basilicum ½ eetlepel balsamicoazijn zeezout versgemalen peper 1. Oven voorverwarme... bekijk recept »
1 blikje sardines 1 hard gekookt ei 1 teentje look 1 eetlepel provencaalse kruiden 1 eetlepel olijfolie 1 theelepel citroensap zout peper 1. pel de hardgekookte eieren en maak heel fijn in een kom samen met de sardines.2. pers de look en meng met... bekijk recept »
500 gr. verse sardines 2 eieren olijfolie 125 dl. melk partjes citroen zout naar smaak 100 gr. bloem versgemalen zwarte peper naar smaak. Meng de bloem met het zout en de peper in een middelgrote kom. Maak een kuiltje in het midden en breek daar de ... bekijk recept »
400 g sardientjes in olie 4 eieren melk 2 uienfijngehakt 2 tomaten 4 sneetjes wit brood 4 olijven 1 eetlepel plantaardige olie Voeg de sardientjes met de olie uit het blik toe en laat alles 3 minuten pruttelen. Schenk het eimengsel over de sardines. ... bekijk recept »
2 blikjes sardine in tomatensaus - aardappelpuree - parneermeel(zoveel nodig om te binden) - 1 ei - 1 e chutney - 1 uifijn 1. Verdeel aardappelpuree over ingevette ovenschaal en meng alle ingredienten en doe over aardappelpuree. 2. Bak voor 30 min. o... bekijk recept »
1 pak wit brooddeeg mix4 eetl. olijfolie6 eetl. kant-en-klare tomatensaus naar keuze1 rode ui, in ringen1 blikje sardinefilets8 ansjovisfilets op olie2 eetl. kappertjes of groene gehakte olijven2 teentjes knoflook, in plakjes50 g geraspte Parmezaanse... bekijk recept »