Recepten met roodbaars

208 recepten met roodbaars

Roodbaars

Roodbaars Typisch Europese vissoort. Lengte 40 cm. Hij wordt ook wel schorpioenvis genoemd vanwege zijn giftige stekels die pijnlijke verwondingen kunnen veroorzaken. Hij eet veel haring en is daardoor zelf ook lekker vet. Zeer smakelijke vis.

Padang sambalmie met visreepjes

350 g visfilet (bijv. wijting, koolvis of roodbaars) 800 g bahmigroentenpakket Ketjap Manis 0.5 zak (250 g) Mie nestjes Sambal Oelek Wok OlieBreng in een ruime pan een flinke laag water (met wat ketjap manis) aan de kook. Voeg de mie toe, kook ... bekijk recept »

Zalmfilet op courgette en tomaten

4 zalmfilets à 150 grsap van 1/2 citroenzout en peper2 el plantaardige olie[color=blue:288b9e4853]**Voor de groente:[/color:288b9e4853]350 gr kleine courgette1 lookteentje300 gr vleestomaten1 thl verse tijm- De zalmfilets afspoelen en droogdeppen, ev... bekijk recept »

Geroosterde tilapiafilet met tomaten-kappertjessau

Voor 4 personen: 4 tilapiafilets van ca. 125 g 2 el citroensap 1 el viskruiden 5 romatomaten 2 bosuitjes 4 el Becel Voor koken, (roer)bakken en braden 2 el kappertjes 2 el peterselie eventueel zout versgemalen peperLaat de grillpan goed heet worden. ... bekijk recept »

Aigo Saou (Provencaalse Vissoep)

1 kg in moten versneden vis (roodbaarswijtingzeewolf.) 1 l fumet getrokken van vis afval 1,5 soeplepel olijfolie 2 gepelde en geplette teentjes knoflook 1 in ringen gesneden ui 250 gr geschilde en in blokjes gesneden aardappelen 125 gr vlees van toma... bekijk recept »

Mediterrane vissoep met rouille

600 g gemengde visfilets zoals zeewolf, roodbaars, tilapia, rode mul, zeeduivel, wijting, koolvis 2 teentjes knoflook geperst 1 eetlepel tijm fijngehakt 3 eetlepels olijfolie 1 ui in ringen 1 stengel bleekselderij in boogjes 1 wortel in plakjes 1 ven... bekijk recept »

Tempura van vis en groenten

150 gram gekookte mosselen 4 gepelde gamba's 150 gram roodbaarsfilet 1 rode paprika 1 grote ui 12 shii-take paddestoelen (gedroogde paddestoelen eerst weken) 8 sperziebonen 150 gram tempuramix 1 liter zonnebloemolie om te friturenRijg telkens 5 mosse... bekijk recept »

Gemarineerde Vis Met Marokkaanse Kruiden

4 roodbaars- of doradefilets (elke stevige vis is goed) van elk circa 150 gram1 gesnipperde uisap van 1 citroen2 a 4 uitgeperste knoflooktenengemalen witte peper of sambal2 tl. gemalen komijnkwart tl. koenjit2 tl. paprikapoederzout3 el. olijfolie2 el... bekijk recept »

Mediterrane Tilapiaroerbak

250 g tilapiafilet, 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel chilipoeder, zoutversgemalen peper, 1 ui, 1 teen knoflook, 200 g wortel en/of broccoliroosjes 3 tomaten, 10 zwarte olijven zonder pit, 3 eetlepels olijfolie. Snijd de tilapiafilet in blokjes en b... bekijk recept »

Gebakken Zeebaarsfilet Op Aardappels En Paddestoelen

4 vette zeebaarsfilets (of roodbaars of rode zeebrasem) a 225 gr 1 handvol gemengde verse tuinkruiden (basilicumbladperterselietijm) grof gehakt1 kg aardappels (afgeboend)2 of 3 tenen knoflook (fijngehakt)zout en zwarte peper uit de molen3 klonten b... bekijk recept »

Moqueca De Peixe E Camar?o

350 g rauwe gamba's ongepeld500 g filets van roodbaars of zeebaarssap van 1 limoen1/2 el zeezout2 el bloem2 el olijfolie1 ui in halve ringen1 dikke teen knoflook gehakt1 rode gele en groene paprika in halve ringen2 pruimtomaten ontveld en in blokjes2... bekijk recept »

Pagina 20 van 21