Recepten met roodbaars

208 recepten met roodbaars

Roodbaars

Roodbaars Typisch Europese vissoort. Lengte 40 cm. Hij wordt ook wel schorpioenvis genoemd vanwege zijn giftige stekels die pijnlijke verwondingen kunnen veroorzaken. Hij eet veel haring en is daardoor zelf ook lekker vet. Zeer smakelijke vis.

Zalmfilet in bladerdeeg

4 zalmfilets van 125 g (alternatief: roodbaars, kabeljauw) 8 plakjes (roomboter)bladerdeeg 2 stengels bleekselderij 2 bosuitjes 1/2 citroen 125 ml room zout, versgemalen peperVerwarm de oven voor op 200°C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Rol 4 ... bekijk recept »

Zalmfilet in bladerdeeg

Nodig voor 4 personen: 4 zalmfilets van 125 g (alternatief: roodbaars, kabeljauw) 8 plakjes (roomboter)bladerdeeg 2 stengels bleekselderij 2 bosuitjes 1/2 citroen 125 ml crème fraîche zout, versgemalen peperVerwarm de oven voor op 200 °C. Laat de pla... bekijk recept »

Zalmfilet op courgette en tomaten

4 zalmfilets à 150 grsap van 1/2 citroenzout en peper2 el plantaardige olie[color=blue:288b9e4853]**Voor de groente:[/color:288b9e4853]350 gr kleine courgette1 lookteentje300 gr vleestomaten1 thl verse tijm- De zalmfilets afspoelen en droogdeppen, ev... bekijk recept »

Geroosterde tilapiafilet met tomaten-kappertjessau

Voor 4 personen: 4 tilapiafilets van ca. 125 g 2 el citroensap 1 el viskruiden 5 romatomaten 2 bosuitjes 4 el Becel Voor koken, (roer)bakken en braden 2 el kappertjes 2 el peterselie eventueel zout versgemalen peperLaat de grillpan goed heet worden. ... bekijk recept »

Aigo Saou (Provencaalse Vissoep)

1 kg in moten versneden vis (roodbaarswijtingzeewolf.) 1 l fumet getrokken van vis afval 1,5 soeplepel olijfolie 2 gepelde en geplette teentjes knoflook 1 in ringen gesneden ui 250 gr geschilde en in blokjes gesneden aardappelen 125 gr vlees van toma... bekijk recept »

Mediterrane vissoep met rouille

600 g gemengde visfilets zoals zeewolf, roodbaars, tilapia, rode mul, zeeduivel, wijting, koolvis 2 teentjes knoflook geperst 1 eetlepel tijm fijngehakt 3 eetlepels olijfolie 1 ui in ringen 1 stengel bleekselderij in boogjes 1 wortel in plakjes 1 ven... bekijk recept »

Tempura van vis en groenten

150 gram gekookte mosselen 4 gepelde gamba's 150 gram roodbaarsfilet 1 rode paprika 1 grote ui 12 shii-take paddestoelen (gedroogde paddestoelen eerst weken) 8 sperziebonen 150 gram tempuramix 1 liter zonnebloemolie om te friturenRijg telkens 5 mosse... bekijk recept »

Zuppa Di Pesce Siciliana

750 gram gefileerde zeevisbij voorkeur 3 verschillende soorten zoals kabeljauw of schelvisroodbaars en mul of rode poon 4 eetl. olijfolie 2 uiengrof gesnipperd 2 teentjes knoflookragfijn gehakt 2 bleekselderijstengelsgrof gesnipperd 2.5 dl droge witt... bekijk recept »

Zuppa Alla Pesce Siciliana

750 gram gefileerde zeevisbij voorkeur 3 verschillende soorten zoals kabeljauw of schelvisroodbaars en mul of rode poon - 4 eetl. olijfolie - 2 uiengrof gesnipperd - 2 teentjes knoflookragfijn gehakt - 2 bleekselderijstengelsgrof gesnipperd - 2.5 dl ... bekijk recept »

Gemarineerde Vis Met Marokkaanse Kruiden

4 roodbaars- of doradefilets (elke stevige vis is goed) van elk circa 150 gram1 gesnipperde uisap van 1 citroen2 a 4 uitgeperste knoflooktenengemalen witte peper of sambal2 tl. gemalen komijnkwart tl. koenjit2 tl. paprikapoederzout3 el. olijfolie2 el... bekijk recept »

Pagina 19 van 21