Recepten met roodbaars

208 recepten met roodbaars

Roodbaars

Roodbaars Typisch Europese vissoort. Lengte 40 cm. Hij wordt ook wel schorpioenvis genoemd vanwege zijn giftige stekels die pijnlijke verwondingen kunnen veroorzaken. Hij eet veel haring en is daardoor zelf ook lekker vet. Zeer smakelijke vis.

Vistartaartjes Met Mosterd-dillesaus

TARTAARTJES: -60 g schoongemaakte prei(in dunne ringen) -10 g boter -500 g visfilet (schelvisroodbaars....) -4 sneetjes toast (70 g) -1 dl melk -40 g ui (gesnipperd) -1/2 knoflookteentje (fijn gehakt) -1/2 bosje dille -1 ei -zout en witte peper MOSTE... bekijk recept »

Kabeljauwpakketjes Met Groenten En Limoen

2 sjalotten 1 gele paprika 1 courgette 250 gr. champignons 1 eetl. boter peper en zout 4 kabeljauwfilets (of tilapiaroodbaarskoolvis) 2 limoenen 2 takjes dragon Fruit de sjalotjes 2 minuten in boter. Voeg de paprika, courgette en champignons toe en k... bekijk recept »

Vis In De Pan (een Grieks - Psari Plaki)

6 niet te grote plakken roodbaars of schelvis. (2) (Ik heb ook vaak Tilapia filet of Pangasius filet genomen dat is ook heerlijk). 3-4 uien in plakjes.(2) 2-3 rijpe tomaten (2) 1-1½ kopje (olijf)olie. of minder(2 theelepels gebruik ik de laats... bekijk recept »

Roodbaarsfilet met saffraansaus

4 eetlepel(s) visfond 4 draadjes saffraan 4 eetlepel(s) olie 4 eetlepel(s) blanke azijn 1 zout 1 peper 2 roodbaarsfilet (of victoriabaars)v; an ca. 200 gr 2 eetlepel(s) bloem 2 eetlepel(s) dieetmargarine Voorbereiding: Breng de fond met de saffraan a... bekijk recept »

Roodbaarsfilet met saffraansaus

4 eetlepel(s) visfond 4 draadjes saffraan 4 eetlepel(s) olie 4 eetlepel(s) blanke azijn 1 zout 1 peper 2 roodbaarsfilet (of victoriabaars)v; an ca. 200 gr 2 eetlepel(s) bloem 2 eetlepel(s) dieetmargarine Voorbereiding: Breng de fond met de saffraan a... bekijk recept »

Gefileerde baars in fillodeeg met spinazie

4 stukken baarsfilet (± 150 gr), bijv. roodbaars of victoriabaars 8 vellen fillodeeg (diepvries) 40 gr boter 150 gr (wilde) spinazie, kleingesneden Zout Versgemalen witte peper 2 dl visbouillon, van tablet 1/4 dl witte wijn 2 1/2 dl slagroom C... bekijk recept »

Vispastei

10 grote garnalen 1 eetlepel citroensap 400 gr tongschar- (of wijting)filet 2 eiwitten 2 dl creme fraiche Zout Peper 40 gr boter 4 sjalotten, fijngehakt 150 gr champignons, fijngehakt 4 eetlepels peterselie, fijngehakt 450 gr bladerdeeg (10 plakjes) ... bekijk recept »

Ceviche van aardappel, witte vis en munt

450 g blokjes witte vis (kabeljauw, roodbaars, zeewolf, ...) 1 rode ui, gesnipperd enkele muntblaadjes voor de afwerking het sap van 2 limoenen 8 kleine vastkokende aardappelen olijfolie zout, zwarte peper1. Meng de vis, de ui en de munt. Kruid me... bekijk recept »

Bouillabaisse

400 gr visfilet (kabeljauwwijtingzeewolftongscharroodbaars...) 300 gr gepelde scampi's1/2 kg mosselen (of andere kleine schelpjes) 2 eetlepels olijfolie1 ui1 kleine courgette1 groot blik gepelde tomaten1 teentje knoflook1 dl droge witte wijn2 eetlepe... bekijk recept »

Zonnevis met Duvel

4 zonnevis, elk ongeveer 120 gr 3/4 liter Duvelbier 4 dl visbouillon 1/4 liter room verse dragon en peterselie 500 gr champignons solo, bakken en braden 2 appelen peper&zout (pezo)1. Breng de visbouillon met het bier aan de kook, kruid met pezo en ... bekijk recept »

Pagina 18 van 21