Recepten met roodbaars

208 recepten met roodbaars

Roodbaars

Roodbaars Typisch Europese vissoort. Lengte 40 cm. Hij wordt ook wel schorpioenvis genoemd vanwege zijn giftige stekels die pijnlijke verwondingen kunnen veroorzaken. Hij eet veel haring en is daardoor zelf ook lekker vet. Zeer smakelijke vis.

Gegrilde Roodbaarsfilet Met Waterkerspesto

1/2 zakje hazelnoten, 1 teentje knoflook, 1 zakje waterkers, 50 gr. zachte geitenkaas, versgemalen zwarte peper, 1 dl. olijfolie, 2 roodbaarsfilet, grof zeezout, 1/2 eetlepel om in te vetten. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Bakplaat invetten. R... bekijk recept »

Libanese Visschotel

1 gesnipperde uiolijfolie2 fijngehakte tenen knoflook,1 dl tomatenblokjes uit blik1 el gemalen koriander1 mespuntje cayenne of andere pittige peper,2 volle el. tahin (sesampasta),500 gr.mootjes visfilet (kabeljauw,tilapia,roodbaars) zout. Bak de ui g... bekijk recept »

Caldo De Pescado (vissoep)

1 ui2 teentjes knoflook3 wortelen2 middelgrote aardappelen1/2 l blik gepelde tomaten500 tot 600 gr vis (roodbaars,zeebaarszalmtonijn...) 3 eetlepels olie2 l visbouillon2 laurierblaadjeskomijnzoutpepersap van 1 limoen. Verhit de olie en stoof er de ui... bekijk recept »

Tod Moen Pla

1.2 kg witvis (bv roodbaars of kabeljauw) 6 teentjes knoflook 25 peperkorrels 3 gedroogde pepers verse koriander 3 eetlepels bloem 3 eetlepels sojasaus 1 eetlepel suiker plaantaardige olie om te frituren Hulpmiddelen Staafmixer Diepe pan Hulpmiddele... bekijk recept »

Thaise Viskoekjes

350 g kabeljauwfilet of roodbaars 1 el rode currypasta (pot) 2-3 el vissaus 1 ei 3 limoenblaadjes (djeroek poeroettoko) 1 el fijngesneden (Thaise) basilicum frituurolie extra nodig: keukenmachine of blender Pureer de kabeljauw met de currypas... bekijk recept »

Kabeljauw Gestoofd In Witte Wijn

Ca 750 gram witvis of kabeljauw of zalm of roodbaars . 1 pakje soepgroente 250 gram / 200 gram champignons 1 eetlepel bieslook /en 1 eetlepel peterselie . 2dl vis bouillon of een vis bouillon tablet in 2dl water/ AH / 2 dl witte droge wijn / jp chene... bekijk recept »

Snelle Visschotel

750 g visfletsbv kabeljauwzalmschelvis,roodbaars,rouget etc eventueel aangevuld met grote gepelde garnalen 2 stevige preienviskruidenpeterselie1 grote creme fraiche100g belegen kaasgeraspt. Bestrijk een ovenvaste schaal met wat olijfolie. Snijd de pr... bekijk recept »

Vissoep

200 gram roodbaarsfilet 1 venkelknol 1 kleine ui 3 eetlepels olijfolie 1 teentje knoflook 1 theelepel koenjit 3 dl droge witte wijn 1? visbouillonblokje 10 cherry tomaatjes 100 gram verse rose garnalen zout versgemalen peper Verhit de olijfolie in ee... bekijk recept »

Lauwwarme Tomatendressing

1 dl olijfolie,2 dl tomatensap,75 gr gesnipperde sjalotjes,6 st pomodori-tomaten,1 eetlepel tomatenpuree,3 teentjes knoflook,0,2 dl balsamico-siroop,peper,zout,25 gr gebruneerde pijnboompitten,35 gr kappertjes10 gr gehakte peterselie Hulpmiddelen Sn... bekijk recept »

Vis Met Tagliatelle Balsamico

2 gefileerde visjes (roodbaars of tilapia)1 bekertje slankroom5 zwarte olijven zonder pittwee theelepels kappertjes3 zongedroogde tomaatjes op olie1 teentje knoflooktwee eetlepels balsamicoazijn1/2 eetlepel honing5 nestjes tagliatelle Voor de saus; f... bekijk recept »

Pagina 17 van 21