Recepten met roodbaars

208 recepten met roodbaars

Roodbaars

Roodbaars Typisch Europese vissoort. Lengte 40 cm. Hij wordt ook wel schorpioenvis genoemd vanwege zijn giftige stekels die pijnlijke verwondingen kunnen veroorzaken. Hij eet veel haring en is daardoor zelf ook lekker vet. Zeer smakelijke vis.

Viscurry Met Aubergine

400 g visfilet van stevige vis (bijv. roodbaarskabeljauw of zeeduivel) 1 aubergine 2 eetl olie1 klein rode paprika2 eetl groene currypastastukje gemberwortel (of gemberpoeder)1 blik kokosmelk (400 ml)2 sjalotten (of 1 ui)1 eetl palmsuiker/ bruine bas... bekijk recept »

Viscurry

400 g gefileerde roodbaars - zout - sap van 1/2 citroen - 1 EL bloem - 2 EL boter - 2 EL gehakte amandelen - 250 g geschilde appelsin blokjes - 50 g rozijnen - 1-2 TL kerriepoeder - 150 g biogarde - wat suiker 1. De vis bestrooien met zout, besprenke... bekijk recept »

Indiase Viscurry

800 gr. filets van vis met stevig vlees (zeeduivelroodbaarskabeljauwenz)250 gr. sperziebonen2 uien4 teentjes knoflook4 tomaten2 rode chilipepers1 groene chilipeper2 theel. komijnzaad1 theel. mosterdzaad3 theel. chilipoeder1 theel. korianderpoeder1... bekijk recept »

Viscurry (India)

400 g gefileerde roodbaars - zout - sap van 1/2 citroen - 1 EL bloem - 2 EL boter - 2 EL gehakte amandelen - 250 g geschilde appelsin blokjes - 50 g rozijnen - 1-2 TL kerriepoeder - 150 g biogarde - wat suiker 1. De vis bestrooien met zout, besprenke... bekijk recept »

Bouillabaisse

4 wijtingen 1 bos bladselderij 3 rode mul 12 bollen knoflook 3 roodbaars 8 blaadjes laurier 3 rode poon 8 takjes tijm 2 kg uien 1 bos peterselie 3 rode paprika?s 1 venkelknol 3 kg rijpe tomaten 1/2groot blik tomatenpuree 2 fl witte wijn . saffraan, ... bekijk recept »

Provençaalse Vispot

-2 uien - 1 prei - 400 gr rode groene en gele paprika's - 3 vleestomaten - 2 teentjes knoflook - 30 gr boter - 1/2 tl tijm - 1,25 dl wijn - 1 laurierblad - 800 gr visfilet ( roodbaars of koolvis ) - 1 bekertje room - 1/2 tl bouillonpoeder ... bekijk recept »

Lekkere botervis overgoten met een pesto-preisaus

Nodig voor 4 personen: 4 moten botervis , 1,5 cm dik zout en versgemalen peper 2 preien 1 dl visfumet van blokje eventueel 0,5 dl witte wijn 2 dl crème fraîche 2 eetl pesto 2 eetl olieHalveer de preien in de lengte en snijd de helften in smalle halv... bekijk recept »

Macaroni met prei en vis

Voor 4 personen: 600 gr macaroni, geutje olie, 3 stengels prei, 4 dl lichte room, roodbaarsfilet, peper, zout, nootmuskaat, handje dilleKook de macaroni gaar in gezouten water met een scheut-je olie. Laat ondertussen de gewassen en gesneden prei lich... bekijk recept »

Roodbaarsfilet met paprika's

8 blaadjes basilicum 1 klont boter 500 gr roodbaarsfilet 1 teentje look 1/2 rode paprika 8 soeplepels olijfolie 4 soeplepels broodkruim 1/2 groene paprika peper en zout 1/2 gele paprika sla-Snijd de visfilets in stukken en bak ze langs beide kanten g... bekijk recept »

Gebakken kabeljauwfilet met witloof en mosterd

Voor 2 personen: 300 g kabeljauwfilet (Alternatief: roodbaars, nijlbaars, tilapia, koolvis) 2 eetlepels bloem 4 struikjes witloof (ca. 400 g) 50 g boter sap van een halve citroen 125 ml crème fraîche 1 eetlepel grove mosterd 1 eetlepel gembersiroop (... bekijk recept »

Pagina 15 van 21